Wonen

Zo richt je je huis in

Je huis op een stijlvolle manier inrichten is een behoorlijk dure klus. Je hebt vaak nieuwe meubels nodig en veel accessoires zullen de prijs doen oplopen. Hoe zorg je met een kleiner budget voor stijlvolle meubels in huis? Iedereen wil stijlvolle interieurs, maar mode is natuurlijk een breed begrip. Wat jij chic vindt, kan voor andere mensen kitsch zijn. Begin dus met je eigen gedachten en smaken, start met het moodboard. Oude tijdschriften zijn vaak te vinden in oudpapier- en recycling centra. U kunt ook woonmagazines bij u in de buurt opvragen. Maak je eigen moodboard en bepaal je stijl. Aan oriëntatie zijn immers geen kosten verbonden en het maken van je eigen moodboard kan veel geld schelen. De binnenhuisarchitect kun je hierdoor achterwege laten.

Breng buiten naar binnen

We houden van buitenactiviteiten. Ga eropuit en geniet van de eenvoud en schoonheid van de natuur. We halen graag buiten naar binnen, wat zeker niet gek is. Of je nu in een boerderij, een herenhuis of een klein stadsappartement zonder balkon woont, het principe van buiten en binnen is hetzelfde. Want met je interieur kun je een gemoedelijke creëren sfeer die comfort en warmte uitstraalt. Een tip om buiten echt naar binnen te halen is kijken naar meubels die geïnspireerd zijn op buitenmeubels. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze crespo stoelen. De pijlers van Crespo zijn: kwaliteit, comfort, luxe en innovatie. Crespo is een Spaans merk dat al jaren toonaangevend is in de kampeerbranche en al meer dan 50 jaar lichtgewicht aluminium kampeermeubilair produceert. Crespo heeft voor elk type kampeerder passende stoelen. Deze stoelen kun je ook makkelijk binnen plaatsen. Mocht je nou echt buiten naar binnen willen halen kun je in bijvoorbeeld je serre of veranda een platinum parasol toevoegen om dat tuin gevoel terug te halen.

Tips voor een kleine woonkamer

Je hebt een klein huis, maar wil je het maximale uit jouw interieur halen? Dus bij het inrichten van deze kleine ruimte heb je meestal meer creativiteit nodig. In een beperkte leefruimte kun je echter meer dan je denkt. Is je woonkamer niet zo groot? Dan wil je deze kleine ruimte natuurlijk zo inrichten dat het visueel groter lijkt. Dit bereik je door te kiezen voor lichte kleuren, net als in de Scandinavische interieurinrichting. Kies bijvoorbeeld voor een zacht grijs of een subtiele taupe. Dit zorgt voor sfeer in de ruimte zonder deze onnodig klein te maken. Bij het inrichten van een kleine woonkamer is het kiezen van een goede opbergmogelijkheid cruciaal. Want een rommelige ruimte zal al snel klein lijken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Je kunt het beste kiezen voor een kast met een deur, zodat je minder mooie spullen uit het zicht kunt opbergen.

Staat de vloer vol meubels? Kijk dan omhoog! Door op hoge plekken te werken, zoals het gebruik van een goed wandsysteem, kun je extra woonruimte creëren. Van een eenvoudige wandplank tot een wandplank die je zelf in elkaar kunt zetten: er is altijd een wandophangsysteem geschikt voor jouw interieur inrichting. Hierdoor blijft er meer ruimte over, wat geen overbodige luxe is in een klein huis! Multifunctioneel is een codewoord! Richt je kleine woonkamer in met meubels die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een tv-meubel of kleine tafel met extra opbergruimte in plaats van een grote salontafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *