Tips

De tofste trends voor bruiloften in 2023

Elk jaar zijn er nieuwe, opkomende trends voor bruiloften. Deze bijzondere dag draait om de liefde van een stel, de eenheid van families en uiteraard de opluchting na de maanden- of zelfs jarenlange planning van de grote dag. Maar wat zijn de opkomende bruiloft trends voor 2023? Zijn deze verschillend van voorgaande jaren? Of zien we een aantal trends terug? In deze blog kun je meer lezen over deze opkomende trends voor het jaar 2023.

  1. Het hebben van kleine(re) boeketten

Vooral als er gekeken wordt op Pinterest, valt het op dat aanzienlijk veel mensen zochten naar inspiratie voor kleine boeketten. Dit is een groot verschil met voorgaande jaren, waarin juist het hebben van grote boeketten de trend was. Vooral de sierlijke bloemen zoals de lavendel en sering worden hoogstwaarschijnlijk erg populair op bruiloften in 2023. Daarnaast zijn deze kleinere boeketten ook een stuk praktischer dan de grotere. Zo kun het accent meer leggen op bijvoorbeeld de prachtige trouwjurk of andere hoogtepunten van de bruiloft.

  1. Het maken van authentieke foto’s

Wat de afgelopen tijd al steeds populairder wordt op sociale media kanalen, is het plaatsen van authentieke foto’s en video’s. Deze authenticiteit kan natuurlijk meegenomen worden tijdens de bruiloft, door bijvoorbeeld wazige, dronken foto’s te maken. Dit creëert een redactionele look en feel tijdens het vastleggen van de bruiloft. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan foto’s waar je moeder een openhartige speech geeft en een traantje moet wegpinken, maar ook je beste vrienden die een borrel drinken aan de bar.

  1. Kleurrijke jurken

Een andere trend die in de Bridal Fashion Week 2023 voorkwam, waren opvallende en kleurrijke jurken. Denk bijvoorbeeld aan golvende mouwen en doorschijnende stoffen, maar ook het hebben van bloemenprints of felle kleuren op de trouwjurk. Dit zal wel eens een grote trend kunnen worden in de trouwjurken wereld.

  1. Een rustig kapsel

Een aspect waar vroeger veel tijd en moeite in werd gestoken is het kapsel van de bruid. Voorheen was het normaal om een opvallend, druk kapsel te hebben. De laatste tijd blijkt dat veel bruiden kiezen voor een rustige versie van henzelf, waarbij ze gebruik maken van hun alledaagse stijl. Er zal dus sneller gekozen worden voor een hoge paardenstaart of rustig krullen in haar, dan een hoog opgestoken kapsel met enorm veel elastiekjes en haarspelden.

  1. Het gebruik maken van kamerplanten

De laatste tijd zien we dat kamerplanten overal te vinden zijn. Het is dan ook geen verrassing als deze kamerplanten trend mee wordt genomen naar bruiloften. Niet alleen is het vaak een meer duurzame optie, maar ook creëert het hebben van deze plantjes een meer huiselijk gevoel.

  1. Het hebben van een eigen, privé, laatste dans

Tijdens de gehele ceremonie staat het bruidspaar natuurlijk centraal. Alle gasten hebben hun aandacht en focus op hen. Maar in 2023 zal het een grote trend worden dat de laatste dans privé gehouden zal worden. Behalve de foto- en/of videograaf zal er niemand meer in de ruimte te vinden zijn, zodat het koppel zich volledig op elkaar kan focussen.

Er zijn natuurlijk nog een hoop andere trends die in 2023 in de spotlight komen te staan. Wanneer je op zoek bent naar andere, opkomende trends voor 2023 wordt het aangeraden om een weddingplanner te raadplegen. Hierdoor wordt jouw bruiloft in 2023 gegarandeerd het beste feest van het jaar. Zoek je nog een weddingplanner voor je grote dag? Bekijk deze website: weddingplannerschool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *