Tips

3-daagse detox sapkuur: mijn ervaring

3-daagse detox sapkuur: mijn ervaring

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het reinigen en ontgiften van mijn lichaam, dus toen ik een advertentie zag voor een 3-daagse detox sapkuur, was ik geïntrigeerd. Ik deed wat onderzoek en ontdekte dat de reiniging bestond uit het drinken van zes flessen sap per dag, gemaakt van een combinatie van fruit, groenten en kruiden. Ik was verkocht! Ik dacht dat als ik het maar drie dagen kon doen, het een geweldige manier zou zijn om mijn systeem te resetten. Bovendien ben ik dol op sapjes, dus hoe moeilijk kan het zijn?

Dag 1

De eerste dag viel eigenlijk best mee. Ik zorgde ervoor dat ik alle zes sappen gedurende de dag dronk en tegen bedtijd voelde ik me behoorlijk goed. Ik moet wel zeggen dat ik tegen het einde van de dag een beetje honger begon te krijgen, maar niets dat een beetje wilskracht niet aankon.

Dag 2

Op de tweede dag begon ik me wat hongeriger en prikkelbaarder te voelen. Theoretisch zou je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft uit het sap moeten halen, maar er is iets met vast voedsel dat anders aanslaat. Bovendien kreeg ik hoofdpijn van al die suiker.

Dag 3

Ik heb het gehaald! Dag drie was ook niet slecht, hoewel ik er nu echt naar uitkeek om weer vast voedsel te eten. Het laatste sapje van de kuur bevatte cayennepeper, waar ik brandend maagzuur van kreeg. Maar al met al heb ik het gehaald en ik ben trots op mezelf!

Conclusie

Als je erover denkt om een sapkuur te doen, is mijn advies: ga ervoor! Het vergt zeker wat wilskracht (vooral als je gewend bent drie maaltijden per dag te eten), maar het is te doen. En wie weet? Misschien verras je jezelf wel met hoe goed je je voelt als het eenmaal voorbij is. Luister naar je lichaam en volg je eigen tempo. En overleg altijd met de arts voordat je grote veranderingen aanbrengt in jouw dieet of levensstijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *