Tips

Een simkaart voor alleen data 

Vandaag de dag bestaan er allerlei soorten simkaarten. Zo bestaan er prepaid simkaarten, maar ook simkaarten die je ontvangt bij het afsluiten van een abonnement. Waar je voor kiest, hangt dan af van of je liever prepaid of een abonnement hebt. Je kunt echter ook voor kiezen om een data simkaart te bestellen. Dit is een simkaart voor alleen data. Lees dit artikel voor meer informatie over data simkaarten!

Wat is een data simkaart precies?

Een data simkaart is een op prepaid gebaseerde simkaart welke geen telefoonnummer heeft en alleen voor internet kan worden gebruikt. Je kunt er dus niet mee mobiel bellen en sms’en. Data simkaarten worden vaak gebruikt als oplossing voor bijvoorbeeld mifi routers en GPS trackers, maar kun je natuurlijk ook gewoon in je mobiele telefoon plaatsen voor internet.

Redenen om voor een data simkaart te kiezen

Het kiezen voor een prepaid data sim heeft een aantal handige voordelen:

  • Je hebt goedkoper prepaid internet dan met een normale prepaid simkaart
  • De juiste data simkaarten verlopen niet en je raakt je beltegoed nooit kwijt. Hiermee is het ideale lange termijn oplossing.
  • Je hebt overal internet, waar je ook heen gaat (dus bijvoorbeeld ook in andere Europese landen).
  • Data simkaarten zijn handig voor in bepaalde apparaten als MiFi routers en GPS trackers. 
  • Je betaalt alleen voor data en niet voor bellen en sms’en.

Al met al hebben dergelijke data simkaarten dus voldoende voordelen. Hierbij komt ook nog een algemeen belangrijk voordeel van mobiele data bij, namelijk dat het veiliger is dan WiFi. Het is veiliger om voor een data simkaart te kiezen dan gebruik te maken van een openbare WiFi-netwerk. Aangezien het belangrijk is om goed met je gegevens om te gaan, wordt vaak aangeraden om niet met een openbare WiFi-netwerk te verbinden. Het is beter om voor mobiele data te kiezen.

Is een prepaid data sim geschikt voor mij?

Of een prepaid data simkaart geschikt voor jou is, hangt ervan af wat je doel is. Wil je ook mobiel bellen en sms’en en heb je hierbij een telefoonnummer nodig, dan kun je beter voor een normale prepaid simkaart kiezen. Ben je echter op zoek naar een oplossing voor alleen internet? Dan zijn er, zoals hierboven te zien, voldoende redenen om voor een data simkaart te kiezen. Je komt er onder andere goedkoper mee uit, en je hebt overal in Europa (of wereldwijd) internet. Bovendien is het geschikt als oplossing voor mobiele apparaten. Spreken deze voordelen je aan, dan is het een goed idee om voor een prepaid data sim te kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *