Tips

Bestaan er condooms voor vrouwen?

condoom

Het eerste waar je aan denkt bij condooms is waarschijnlijk de elastische rubberen hoesjes die mannen omdoen. Dat is ook vrij logisch, want deze zijn veruit het populairst. In gebruik zijn ze dan ook vrij eenvoudig. Toch bestaan er niet alleen condooms voor mannen: ook als vrouw kun je een ‘condoom’ omdoen. In dit artikel lees je meer over vrouwencondooms en waar je ze kunt kopen.

Wat zijn vrouwencondooms?

Een vrouwencondoom kan worden omschreven als een zakje met twee buigzame ringen. Je plaatst het condoom in de vagina voor opvang. Het is een anticonceptiemiddel, wat betekent dat je hiermee voorkomt dat je zwanger raakt. Met een dergelijk condoom bescherm je jezelf ook tegen soa’s. 

Het inbrengen van dit condoom kun je zelf doen. Hierbij is het vooral van belang dat je dit voorzichtig doet, en dat het condoom niet wordt beschadigd. Door glijmiddel te gebruiken, kun je het condoom makkelijker inbrengen. Breng je voor het eerst een vrouwencondoom in, neem dan even de tijd, zodat je zeker weet dat alles goed gaat. Dit kun je eventueel ook van tevoren oefenen.

Wil je een anticonceptiemethode zonder hormonen, dan zijn vrouwencondooms natuurlijk een zeer goede keuze. Houd er wel rekening mee dat ze meestal van rubber zijn gemaakt, waardoor er een allergie hiervoor reacties kan veroorzaken. Verder is het belangrijk om te weten dat de meeste vrouwencondooms niet latexvrij zijn. Ben je hier wel naar op zoek, kijk dan goed naar of een condoom latexvrij is. Online kun je dit gemakkelijk bij een product zien.

Verschil met normale condooms 

Vrouwencondoom zijn ongeveer net zo betrouwbaar als normale condooms. De belangrijkste verschillen zijn de manier waarop ze worden gebruikt en hoe ze eruit zien. Verder beschermen ze tegen hetzelfde.

Voor de verandering kan een vrouwencondoom dus worden gebruikt als alternatief, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een slechtere werking. Zorg er wel voor dat het condoom juist wordt ingebracht voor maximale betrouwbaarheid.

Waar koop ik vrouwencondooms?

Lijkt dit jou wel wat? Je kunt condooms voor vrouwen zowel in een winkel als online aanschaffen. Let er wel op dat vrouwencondooms niet altijd beschikbaar zijn in winkels, omdat ze veel minder populair zijn dan ‘normale’ condooms. Wil je vrouwencondooms kopen, dan is het daarom een goed idee om eerst online naar het aanbod te kijken. Via webshops kun je meer vinden dan in winkels. Bovendien kom je waarschijnlijk ook nog eens goedkoper uit.

Er zijn meerdere producenten van vrouwencondooms. Je kunt ze in grootverpakking kopen, maar ze zijn al beschikbaar vanaf 3 stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *