Fashion Tips Vrouwen

Tips om tweedehands kleding te scoren als een pro

Tips om tweedehands kleding te scoren als een pro

Het is tegenwoordig steeds meer een trend om, in plaats van bij grote winkelketens, kleding te shoppen bij kringloopwinkels. Vintage kleding ‘thriften’ was altijd al erg populair in het buitenland, maar nu wagen ook steeds meer mensen in Nederland eraan om kringloopwinkels door te spitten en op zoek te gaan naar echte pareltjes tussen alle oude, gebruikte kleding. Het lijkt echter misschien snel iets waar je ‘goed’ in moet zijn. Hoe doe je dat nou het beste, mooie tweedehands kleding shoppen?

Check het internet

Je kent ze vast wel, de reclames die een app laten zien waarop je gebruikte (of zelfs nog nieuwe) kleding kunt kopen én verkopen. Ontzettend handig. Niet alleen staat er op deze soort apps genoeg kleding die nog nooit gedragen is en voor een laag prijsje weggaat, je kunt shoppen vanuit het gemak van je eigen huis. Mensen verkopen mooie kleding van bijvoorbeeld Soft Rebels voor lage prijsjes. Kijk ook bijvoorbeeld op de pagina van bepaalde gebruikers en wie weet kom je bij één dezelfde gebruiker allemaal leuke kleding tegen. Ook zie je in één oogopslag wat je allemaal wil kopen. Niet alleen handig, maar ook prettig voor de portemonnee.

Spit alle winkels goed door

Veel kringloopwinkels verkopen echt van alles. Kleding is hier dan een deel van. Er zullen waarschijnlijk een hoop ‘lelijke’ en oude dingen hangen, maar als je alles goed doorzoekt is de kans groot dat je een keer een echt merkshirt of een dure broek tegenkomt voor een lage prijs. Bovendien hoeft iets niet van een goed merk te zijn om leuk te zijn. Een leuke blouse met een grappig felgekleurd printje? Kom maar door!

Hoe ziet het eruit?

Belangrijk is wel dat je, wanneer je tweedehands kleding koopt, goed weet in wat voor staat het kledingstuk is. Je wil voorkomen dat je thuis opeens een gat of vlek ontdekt. Bekijk de kledingstukken dus altijd goed. Het liefst pas je de kleding in de winkel nog, zodat je goed alles kunt zien. Je weet namelijk nooit wat er met de kleding gebeurd is.

Neem een kijkje bij de mannen

De grotere tweedehands kledingwinkels hebben vaak een mannen- en vrouwenafdeling. Misschien heb je het al wel eens gedaan, maar wees niet bang om ook tussen de mannenkleding te neuzen. Vette t-shirts, truien en accessoires vind je hier gegarandeerd. Van die grotere vintage kledingwinkels heb je eigenlijk in elke stad wel. Zo heb je een tweedehands kledingwinkel Zwolle, maar ook in allerlei andere steden. Zodra je weet waar je moet zijn, wordt het kleding thriften een eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *