Tips

Een betonbol aanschaffen: zaken waar je op moet letten

Het kopen van de ideale betonbol kan enige uitdagingen met zich meebrengen. Je wilt immers de juiste keuze maken en niet al te veel betalen voor een duurzame bol. De zaken waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een betonbol zijn hieronder te vinden.

Let op het zwaargewicht

Koop je een betonbol, dan kan je van een zeer zwaar gewicht uitgaan. Hoe groter het formaat van de betonbol, des te zwaarder het object. Ga je de betonbol zelf verplaatsen, vraag dan een aantal vrienden of familieleden om langs te komen om je te helpen met het tillen en gebruik hierbij een steekwagen die geschikt is voor zowel zwaargewicht en niet topzwaar raakt. Is de betonbol eenmaal geplaatst, dan hoef je de bol niet meer te verplaatsen.

Vanzelfsprekend laat je betonbollen bezorgen en bestel je ze dus online bij een Betonhandel.

Let op de beschikbare ruimte

Een betonbol kan, afhankelijk van de afmetingen van het object, veel ruimte innemen in je tuin. Zorg er dan ook voor dat je goed let op de ruimte die je beschikbaar hebt (in je tuin) voor de betonbol. Het is slim om eerst een kijkje te nemen naar de ruimte die je hebt om zo te bepalen hoe groot de bol mag zijn.

Let op de kleur en het straatbeeld

Betonbollen zijn te koop in meerdere uitvoeringen, kleuren en soorten. De meest populaire keuze qua kleur is de standaard grijze kleur, maar men kiest ook steeds vaker voor zwart, geel en antraciet. Hoe opvallender de kleur van de betonbol, des te beter de bol vanuit het straatbeeld te zien is.

Een betonbol is een prachtig sierobject in de tuin, maar ook op muren (afhankelijk van de afmeting).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *