Fashion Tips Vrouwen

Bescherm producten met vloeipapier

Bescherm producten met vloeipapier

Vloeipapier is een watervast papier, dat vaak als verpakkingsproduct wordt gebruikt. Het papier beschermt producten tijdens transport. Vloeipapier wordt ook wel zijdepapier, tissuepapier of zijde vloeipapier genoemd en wordt gebruikt voor het verpakken van niet-krasbestendige producten en breekbare artikelen. Vloeipapier is er in verschillende diktes te verkrijgen en in verschillende kleuren. Bij nattigheid hoeft u niet bang te zijn dat de kleur doorlekt op het product, want het is watervast. Het wordt gemaakt van zijdevezels, waardoor het heel zacht aanvoelt.

Voor welke toepassing is vloeipapier?

Het zachte, stevige en watervaste van vloeipapier maakt dat het bijzonder goed werkt ter bescherming van producten. In kledingwinkels wordt kleding ingepakt in vloeipapier, zodat de stof niet kan blijven haken achter scherpe kartonnen of plastic randjes van eigen meegenomen tassen. Ook in tuincentra zien we het terug, om die ene plantenpot mee in te pakken. Servies wordt er vaak mee ingepakt. Bij de slijterij worden flessen drank en eventueel bijbehorende glazen verpakt in vloeipapier. In een geschenkverpakking wordt ook vaak vloeipapier gebruikt, niet alleen ter bescherming, het staat ook nog eens extra chique!

Bubbeltjesplastic

Naast vloeipapier, zijn er nog meer manieren om producten te beschermen. Stevig verpakkingsmateriaal is dan vereist, of bubbeltjesplastic. Dit is vaak een minder mooie en feestelijke manier van verpakking, maar het werkt misschien wel effectiever. Het is wel zwaarder en neemt meer ruimte in dan vloeipapier. Welke u kiest is afhankelijk van het soort product dat u wilt verzenden.

Vloeipapier personaliseren

Om herkenbaarheid te creëren of om een geschenkverpakking net wat eigens te geven, is het mogelijk om vloeipapier te bedrukken. Sommige partijen beide aan om vloeipapier te bedrukken. U kunt ook etiketten en stickers laten bedrukken met een standaard ‘bedankt’ tekst of het logo van uw bedrijf en deze op ieder pakketje plakken. Deze laatste mogelijkheid is een stuk goedkoper, want vaak kunt u minimaal 500 stuks bestellen voor een prikkie. Dat betekent dus dat u wel 500 vloeipapiertjes kunt beplakken met uw eigen logo.

Online vloeipapier bestellen

Online vloeipapier bestellen gaat heel makkelijk. U heeft per site een overzicht wat er voor aanbod is in en ook of het te bedrukken is of wat voor andere opties ze hebben voor personalisatie. Komt u er niet uit, dan kunt u bij een specialistische webshop altijd de klantenservice raadplegen. Een van die specialisten in onder andere vloeipapier en andere verzendverpakkingen, is Rotim.nl, bekijk hun site voor vloeipapier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *