Uncategorized

Hoe ontwikkel je een positief zelfbeeld?

positief zelfbeeld

Een positief zelfbeeld zorgt ervoor dat je je goed voelt over jezelf. Dit heeft als gevolg dat je beter in staat bent om te gaan met de uitdagingen die je in je leven tegenkomt. Je kunt je eigen angsten overwinnen en je bent minder afhankelijk van de mening en goedkeuring van andere mensen. Een positief zelfbeeld zorgt ervoor dat het leven een stukje makkelijker te behappen is.

Van negatief naar positief zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld ontstaat vaak al in je kinderjaren en wordt onderdeel van jou als persoon. Een negatief zelfbeeld omzetten naar een positief zelfbeeld is niet gemakkelijk, maar zeker mogelijk. Allereerst is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen jezelf en het negatieve beeld dat je van jezelf hebt. Je bent veel meer dan dit negatieve beeld dat je over jezelf hebt. Om de overstap naar een positief zelfbeeld te maken is het noodzakelijk dat je je niet langer identificeert met het negatieve zelfbeeld.

In plaats daarvan zorg je ervoor dat je verbinding maakt met de positieve gedachten die je over jezelf hebt. Je doet dit door meer focus te leggen op positieve gevoelens, positief gedrag en positieve gedachten. Dit zal in het begin heel ongeloofwaardig en overdreven aanvoelen, maar hier moet je gewoon even doorheen. Door je te blijven focussen op positiviteit, zul je zien dat je er ook naar gaat handelen en dat je het zelf gaat geloven.

Praktische tips voor een positief zelfbeeld

Benoem je positieve eigenschappen en toon het aan met een voorbeeld. Zeg bijvoorbeeld; ik ben heel erg goed in organiseren, want… of zeg; ik ben heel erg zorgzaam, omdat…

Als je maar vaak genoeg positief over jezelf denkt, ga je het geloven en ga je je ook beter over jezelf voelen. Dit zorgt ervoor dat je meer initiatief gaat nemen en een negatieve cirkel doorbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *