Tips

Jouw eerste muziekinstrument: welke moet je kiezen?

Instrumenten

Jouw eerst muziekinstrument

Ben jij een muziekliefhebber en wil je nu gaan starten met het bespelen van een instrument? Of wil je bijvoorbeeld je kind toegang geven tot de muziekwereld door een eerste instrument aan te schaffen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Welk instrument ga je kiezen? In het beste geval heb jij, of je kind, al een voorkeur voor een instrument. Bijvoorbeeld doordat je dit hebt gezien bij je favoriete band of artiest. Muzikanten zijn een grote bron van inspiratie. Wat ons betreft kan je nooit de verkeerde keuze maken, maar we gaan in deze blog ons best doen om je een beetje op weg te helpen.

Jouw muzieksmaak

Het juiste muziekinstrument kiezen begint niet bij de instrumenten, maar bij jezelf. Naar welke muziek luister je bijvoorbeeld het liefst? In veel gevallen sluit je muziekkeuze aan bij het instrument dat je graag zou willen bespelen. De elektrische gitaar hoort hierbij bij de genres pop, rock en metal en de viool sluit meer aan bij de klassieke, country en folk muziek. Welk instrument past er bij jouw favoriete genre?

Voorkom frustraties

Wist je dat er veel beginners varianten zijn van de muziekinstrumenten? Door voorzichtig te beginnen voorkom je frustratie. Laat je zelf niet overweldigen door hele grote of ingewikkelde instrumenten. Denk bijvoorbeeld eens aan een keyboard. Er zijn verschillende beginners keyboarden, helemaal geschikt voor deze situatie. De keyboards zijn voorzien van een trainingsfunctie, waardoor jij of je kind spelenderwijs keyboard kan leren bespelen. Dat is toch ideaal! Later is er altijd nog de mogelijkheid om het professioneler aan te pakken.

Toetsinstrumenten

Daarnaast hebben toetsinstrumenten nog meer voordelen. Een keyboard, of bijvoorbeeld een piano, is erg veelzijdig. Daarnaast is het door de zwarte en witte toetsen ook een van de meest logische instrumenten. Ideaal voor het leren van de eerste noten! Op je toetsinstrument kun je ook meerdere muziekstukken uit allerlei genres in verschillende moeilijkheidsgraden spelen.

Populariteit

Wanneer we kijken naar de populariteit van muziekinstrumenten zijn snaarinstrumenten onder jongeren erg populair. Veel mensen weten hun weg naar de gitaar wel te vinden, en dat begrijpen we wel. Wil je in de toekomst gaan spelen in een band? Dan zouden wij kiezen voor bijvoorbeeld het elektrisch drumstel, dan zijn al die andere gitaristen niet jouw concurrent.

Muziekinstrumenten kopen bij MaxiAxi

Heb je al een beter idee gekregen over welk instrument je wilt gaan bespelen? Dan kan je zoektocht echt beginnen. Bijvoorbeeld bij MaxiAxi, dit is een speciaalzaak voor allerlei licht- en geluidsoplossingen. Op hun website hebben ze een groot aanbod muziekinstrumenten voor zowel beginners als professionele spelers. Daarnaast vind je er bijvoorbeeld ook dj-gears en alle materialen voor muziek- en goede geluidsliefhebbers. Van versterkers, tot speakers, tot microfoons en home cinema sets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *