Tips Vrouwen

3 redenen om een degelijke vulpen aan te schaffen

3 redenen om een degelijke vulpen aan te schaffen

Een vulpen roept bij de meeste mensen direct nostalgische gevoelens op. Vroeger was het standaard dat je vanaf de eerste klas of groep 3 eindelijk met een vulpen mocht schrijven. Dit was vaak iets waar kinderen reikhalzend naar uitkeken. Hele dagen oefende je me het maken van mooie letters. Je handen en kleren veel te vaak onder de inkt, maar wel met een schrijfstijl die met de dag beter leek te worden. Dat waren nog eens tijden! Helaas werd de vulpen al snel ingeruild zodra de basisschool erop zat en lijken mensen de techniek te vergeten.

Jammer, want schrijven met een degelijke vulpen heeft veel voordelen. Wil jij de oude tijden nog een herbeleven en overweeg je de aanschaf van een vulpen van pwakkerman.com? Of is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je graag meer weten over de eerder genoemde voordelen? Wij zetten de 3 belangrijkste redenen om een vulpen aan te schaffen voor jou op een rijtje.

1.    Ontwikkeling van grove en fijne motoriek

Het grootste nadeel van onze huidige moderne samenleving is dat veel communicatie middels de computer, tablet of smartphone loopt. Hierdoor wordt er veel minder geschreven. Ook op basisscholen zien we steeds vaker dat een tablet voor de meeste opdrachten wordt ingezet. Alhoewel er nog steeds traditionele schrijfopdrachten zijn, is dit beduidend minder dan vroeger. Hierdoor wordt echter de cognitieve ontwikkeling minder gestimuleerd. Tijdens het schrijven met een vulpen ontstaat er namelijk een bijzondere reactie in de hersenen. De motorische verbindingen moeten geheel in harmonie samenwerken om de tekst in jouw hoofd op papier te zetten. Dit vraagt veel oefening op grof- en fijn motorisch gebied.

Niet alleen het verwoorden van de hersenspinsels in jouw hoofd vraagt om kunde. Ook het schrijven met een Parker pen vergt oefening. Hoe vaker je oefent, hoe mooier het resultaat zal worden. Ook dit is van positieve invloed op de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek.

2.    Degelijke schrijfstijl

Vrijwel iedereen beschikte over dezelfde degelijke schrijfstijl op de basisschool. Logisch, want je leerde allemaal op dezelfde manier letters te maken. Nadat je afscheid nam van deze periode, nam je ook afscheid van dat handschrift. Door de jaren heen ontwikkelt iedereen een eigen handschrift. Bovendien wordt er vaak slordiger geschreven met een balpen.

Een vulpen vraagt om een geheel nieuwe techniek. Je moet zorgvuldig te werk gaan om een mooi resultaat af te leveren. Hierdoor besteed je niet alleen meer aandacht aan het schrijven, maar biedt het je ook nog eens de mogelijkheid om langer bij de inhoud van de tekst stil te staan. Schrijven met een montblanc van pwakkerman.com zorgt voor inzicht en een grotere persoonlijke ontwikkeling.

3.    Iets van je afschrijven is prettiger

Zit je niet lekker in je vel? Heb je iets vervelends meegemaakt of kan je je gedachtes gewoon niet meer goed ordenen? Dan kan je natuurlijk wat tokkelen op een toetsenbord, maar dit geeft een minder opgelucht gevoel dan als je er simpelweg een lamy vulpen en papier bij pakt. Doordat je meer moeite moet doen om de zinnen te formuleren is het eenvoudiger om je gedachten op een rijtje te zetten. Iets van je afschrijven is prettiger met een ouderwetse vulpen in je hand dan met een vierkant beeldscherm voor je. Schrijf het op, laat je gaan en je zal merken dat het oplucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *