Tips

Zwarte vrijdag, gouden koopjes

Vrijdag 26 november. Save the date! Dit jaar zal je op geen enkel ander moment zo’n leuke deals kunnen vinden als op deze dag. Het is dan namelijk Black Friday. Hoogstwaarschijnlijk ken je de naam wel, het is een jaarlijks fenomeen. Maar hoe gaat dit nu net in z’n werk?

Spectaculaire kortingen

Black Friday 2021 zal uniek zijn. Vorig jaar konden we door corona minder of bijna niet fysiek gaan winkelen. Online shoppen was daarvoor een goed alternatief. Maar wat is er nu leuker dan een gezellig dagje shoppen met je vriend of vriendin, kinderen, ouders… Doe je dit op een andere dag dan 26 november, zal je vaak grote bedragen betalen. Daarom is het net zo aantrekkelijk om toe te slaan op Black Friday. Je zal dan kortingen tot 50, 60 of wel 70 procent zien! De bedragen die je dan “maar” betaalt zijn spectaculair lager dan normaal. Werkelijk supersales zijn het. Misschien al de kans om een leuk cadeau te strikken voor de feestdagen die eraan komen?

Herkomst

Van waar komt nu zo’n gek fenomeen? Het antwoord hierop vinden we over de Atlantische Oceaan in de Verenigde Staten. Zoals wel vaker worden hier trends uitgevonden die redelijk bizar zijn. Desondanks waaien deze vaak over tot bij ons. In de States vieren ze eind november steeds Thanksgiving. De dag daaropvolgend is het Black Friday. Dan worden er massaal al kerstinkopen gedaan. De oorzaak hiervan is door de grandioze kortingen en het feit dat alle werknemers die dag vakantie hebben.

Online vs. fysiek

Natuurlijk zullen de online verkopen ook deze periode weer pieken. Maar even hard als dat ze vorig jaar deden lijkt haast onmogelijk. Aangezien de mensen nu wel terug de optie hebben om een leuk uitje te maken naar de winkelstraten- of centra, zullen de winkeliers ongetwijfeld fantastische verkoopdagen beleven. Een zekerheid is dat zowel online als fysieke winkels veel zullen verkopen nu de consument weer vrij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *