Vrouwen

Werken aan een sterker lichaam? Start met krachttraining voor vrouwen

Wie dacht dat krachttraining alleen maar voor mannen was, heeft het bij het verkeerde eind. Heel veel vrouwen willen graag een mooi lichaam, maar pakken dit dikwijls verkeerd aan. Talloze keren op dieet, verkeerde oefeningen, terwijl krachttraining voor vrouwen de echte oplossing kan zijn voor een mooi, strak en sterk lichaam!

Misvattingen over krachttraining bij vrouwen

Krachttraining wordt heel vaak geassocieerd met mannen en daarom heeft krachttraining vrouwen vaak een negatieve bijklank. Er zijn heel wat misvattingen over. Vrouwen zouden er gespierd, groot en lelijk van worden. Ook zou het gevaarlijk zijn omdat vrouwen niet gewend zijn om te trainen met veel weerstand. Bovendien zouden vrouwen geen sterke spieren ontwikkelen dus zou krachttraining voor vrouwen verspilde tijd en energie zijn. Niets is echter minder waar, krachttraining bij vrouwen blijkt een ideale manier voor een sterk en strak lichaam.

Motivatie voor krachttraining

Er zijn heel wat redenen die je genoeg motivatie voor krachttraining kunnen geven als vrouw. Je wint er spiermassa mee in de eerste plaats maar verliest er vooral heel veel vet mee. Dit is voor vrouwen een belangrijke factor om aan krachttraining te doen. De botten worden een stuk sterker waardoor je gewoon een sterke vrouw wordt. Ook voor de gezondheid zijn er allerlei voordelen aan verbonden. Er is minder kans op hartkwalen en de kans op diabetes wordt drastisch verkleind.  Alsof dat niet genoeg motivatie voor krachttraining is!

Laat je bijstaan in een sportschool

Zelf aan krachttraining doen, het kan. Maar het is misschien niet zo eenvoudig om hier op je eentje aan te beginnen. Krachttraining voor vrouwen, er is wat kennis voor vereist en het is belangrijk dat je het goed aanpakt voor een goed resultaat. In de sportschool kan een coach die hierin gespecialiseerd is een persoonlijk schema voor jou opstellen. Dit in combinatie met de geschikte voeding zorgt er voor dat jij na verloop van tijd een strakker en sterker lichaam hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *