Tips Vrouwen

Sim only afsluiten: 3 slimme tips!

Sim only afsluiten

Tijd voor een nieuwe sim only? Het afsluiten van een sim only abonnement voor je telefoon klinkt natuurlijk vrij simpel: je kiest een provider & abonnement, past eventueel je bundel nog wat aan, en je bent klaar! Toch is het verstandig om tijdens het afsluiten van een abonnement op een aantal dingen te letten. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk tevreden bent met je sim only. Daarom lees je in dit artikel 3 slimme tips voor het afsluiten van een sim only abonnement!

1. Bepaal eerst je maandelijkse verbruik

Voordat je een abonnement afsluit, is het handig om eerst te checken wat je verbruik is. Wat is over de afgelopen paar maanden de hoeveelheid MB’s, belminuten en sms’jes die je hebt verbruikt? Deze informatie kun je meestal gewoon op de website of app van je sim only provider zien.

Vervolgens kun je deze informatie gebruiken om een geschikte bundel voor jezelf te vinden. Hierdoor betaal je enerzijds niet teveel aan een onnodig grote bundel met te veel data / belminuten, en heb je anderzijds niet een te kleine bundel. 

2. Filter op goedkope sim only abonnementen

Een sim only abonnement goedkoop afsluiten is natuurlijk altijd fijn. Toch is het niet altijd even makkelijk om voordelig uit te komen. Hoe kom je tot de goedkoopste abonnementen?

Hierbij is het vooral van belang om van een vergelijker gebruik te maken. Soms dien je specifiek te filteren op prijs, terwijl andere vergelijkers direct eerst de goedkoopste abonnementen tonen. Sim only vergelijkingswebsites hebben tabellen en vergelijkers met de goedkoopste sim only abonnementen op hun website. Dit bespaart jou zelf de tijd en moeite. Je ziet namelijk direct welke abonnementen voor het laagste maandtarief kunnen worden afgesloten.

Natuurlijk is het wel een verstandig idee om dit te combineren met je verbruik. Dit zorgt ervoor dat je voordelig uitkomt, terwijl je nog steeds voldoende MB’s, minuten, en sms’jes in je abonnement hebt.

3. Kies voor een mooie actie

Als derde tip raden we aan om goed op sim only acties en aanbiedingen te letten. Dit zijn namelijk goede momenten om te besparen op sim only abonnementen. Bovendien komen sim only aanbieders relatief vaak met dergelijke acties. Je kunt aanbiedingen als korting, dubbele data, of welkomstcadeaus verwachten. 

Aangezien sim only deals vrij regelmatig beschikbaar zijn, is het niet lastig om op deze manier voordelig een abonnement af te sluiten. Vrijwel iedere sim only aanbieder heeft wel eens een actie lopen, dus wees vooral alert en kies voor een mooie deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *