Tips

Welke rouwbloemen kies je voor de uitvaart?

Je moet een uitvaart regelen voor een geliefd persoon binnen de familie. Alles is al bijna geregeld, alleen de bloemen uitkiezen is nog een ding waar je je mee bezig dient te houden. Maar welke rouwbloemen kies je voor de uitvaart?

Hield de overleden persoon van bepaalde bloemen, dan is het simpel. Is dat echter niet het geval dan kun je wellicht kijken wat de betekenis is van bepaalde bloemsoorten, zodat je op die manier de overledene nog eens op een extra speciale manier kunt eren. Elke bloem heeft namelijk een aparte betekenis. 

Bloemen en hun betekenis

Een Klimop staat voor verbondenheid, een Hortensia voor harmonie, een Campanula voor dankbaarheid, een Fresia voor onvoorwaardelijke liefde, een Zonnebloem voor bewondering, een Dahlia voor kracht, een Gladiool voor trots, een Orchidee voor zuivere vriendschap, een Aronskelk voor zuiverheid, een Chrysant voor energie, een Roos voor liefde, een Goudsbloem voor een liefdevolle herinnering en een Agapanthus voor liefde. Zo kun je dus ook rouwbloemen combineren in een mooi boeket om de verschillende betekenissen samen te voegen. Bij iemand die vol in het leven stond, past wellicht een kleurrijk en vrolijk boeket wat bij de aanwezigen ook mooie herinneringen op kan roepen. 

Rouwbloemen na de uitvaart

Wat doe je met de bloemen na de uitvaart? Je kunt de bloemen op het graf leggen of je kunt de bloemen ook gedeeltelijk meenemen en verdelen onder de dierbaren om een mooie herinnering over te houden aan de overleden persoon. Via de website van Rouwboeket.nl is er heel veel mogelijk om het gebied van rouwbloemen en rouwboeketten. Mocht je advies in willen winnen over de soorten bloemen, de betekenis en de kosten voor het laten maken van rouwboeketten of het bestellen van rouwbloemen, zoek dan online contact zodat zij je professioneel bij kunnen staan met advies waarop je je keuze kunt baseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *