Fashion

Wat is de juiste bh voor jou?

Wat is de juiste bh voor jou?

Een goed passende bh doet meer dan alleen het uiterlijk verbeteren. Het heeft ook het potentieel om je algehele gezondheid te verbeteren. Een bh die te groot of te klein is, of gewoon niet goed past, kan rugpijn veroorzaken, je huid irriteren en je over het algemeen een ongemakkelijk gevoel geven. Ongeacht je maat of vorm, je kunt de ideale beha vinden door de opties van Prima Donna Lingerie of vele andere merken. Hier zijn enkele tips om de juiste bh te vinden!

Meet je maten zorgvuldig op

Omdat je bh maat kan fluctueren, moet je ervoor zorgen dat je bij de aanschaf van een nieuwe bh jezelf goed opmeet of dit laat doen door een professional. Jouw bh maat kan niet alleen worden beïnvloed door schommelingen in gewicht, maar ook door hormonale verschuivingen, zoals die optreden tijdens de zwangerschap, borstvoeding en menopauze. Om je ideale bh-maat te bepalen, meet je rond het grootste deel van je borsten en direct onder je borsten. Meet met een flexibel katoenen meetlint. De omvang wordt bepaald door de omtrek onder je borsten en de cupmaat door de grootte van je borsten. Denk je dat het niet zelf gaat lukken? Dan kun je in bijna alle lingeriewinkels terecht bij een verkoper om je te helpen met de meting. Zij zijn hierin gespecialiseerd, waardoor je zeker weet dat je daarna de juiste maat aanschaft. Daarbij kun je de bh dan gelijk passen en aanvoelen of de bh goed zit. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de meting gebruiken om goede bh’s of zelfs bikini’s, zoals de bandeau bikini aan te schaffen.

Zit de bh fijn?

Voordat je de bh koopt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat hij ook lekker zit wanneer je hem wat langer draagt. Houd de bh dus eventjes aan. Controleer of je geen last krijgt van een omhoog kruipende band, dit is namelijk een teken dat de bh te groot is. Het is belangrijk dat de band mooi aansluit maar ook weer niet te strak zit, want dat gaat zeer doen. Daarnaast is het van belang dat de schouderbandjes niet knellen. Wanneer dit het geval is, kun je een kleinere cup proberen om zo het probleem op te lossen. Wanneer je borst over de rand van de bh komt, is dit een teken dat de bh te klein is. Hoe strak je de rugband vast kunt doen, is ook van belang. Wanneer je de bh past zul je het aan het eerste haakje vast moeten maken. De BH rekt tijdens het dragen namelijk nog wat op. Op deze manier kun je dus wat langer met de bh doen. 

Kortom, het aanschaffen van een bh vergt wel enige voorbereiding, maar dat zorgt er wel voor dat de levensduur van de bh langer zal zijn. Bovendien zul je geen ongemakken ervaren bij het dragen van de bh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *