Tips

Waarom kiezen voor peuterzwemles? Lees het hier!

Kinderopvang

Je bent vast wel bekend met zwemles voor kinderen. Toch wordt hier vaak direct gedacht aan de les die kleuters volgen. Hierbij kun je ook diploma’s behalen. Maar ook voor die tijd kan een kind al op zwemles. Er bestaat speciale baby en peuterzwemles. Wat de voordelen hiervan zijn? Dat lees je in dit blog. 

Waterveiligheid

Er verdrinken jaarlijks nog vele kinderen. In Nederland vind je ook nog eens erg veel water. Het is dan ook een veilig gevoel als je kind zich al kan redden in het water. Tijdens de peuterzwemles leert een kind dit. Het is niet te vergelijken met echte zwemles, maar een kind leert al wel de basisvaardigheden. Als het kind dan in het water valt, kan het beter reageren. Dit is dus voor jou als ouder ook een veilig gevoel! 

Goed voor de gezondheid

Op jonge leeftijd zwemmen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling van jouw kind. Het kan zelfs de aanzet zijn tot een levenslange interesse in sport. De peuterlessen zijn daarnaast een goede training voor je kind. Zo draagt een zwemtraining bij aan het versterken van je kinds hart en longen. Dit is dan ook weer goed voor de ontwikkeling van de hersenen! 

Geeft het kind vertrouwen

Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met water, voorkom je angst op latere leeftijd. Veel kinderen hebben watervrees. Als je een kind op jonge leeftijd al in aanraking brengt met water, gebeurt dit minder snel. Tijdens de lessen kan het kind zelfstandig bewegen in het water, of zich vasthouden aan de kant. 

Waterpret

Tijdens de peuterzwemles is er natuurlijk ook veel ruimte voor plezier. Veel kinderen vinden in het water spelen enorm leuk. Peuterzwemles is dus niet alleen goed voor je kind, maar ook gewoon een leuk uitje. 

Ben je nu ook geïnteresseerd in peuterzwemles? Dit wordt op veel verschillende plekken in het land aangeboden. In sommige gevallen biedt de kinderdagopvang ook peuterzwemles aan. Zij hebben vaak een samenwerking met een zwembad in de buurt. Hierdoor kan je kind tijdens de opvang naar zwemles. Op het internet vind je hier veel meer informatie over!

Bron: Kinderopvang Groningen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *