Tips

Je eigen haar knippen: 3 tips

Haartransplantatie

Eigen haar knippen voor mannen:

Je eigen haar knippen wordt vaker door mannen gedaan dan door vrouwen. Mannen nemen een tondeuse en millimeteren hun haar bijvoorbeeld. Echter met een tondeuse die verstelbare kammen, lengte instellingen enz. heeft, kun je meer dan millimeteren alleen. Je kunt er dus ook langere kapsels mee knippen en in model brengen.  

Eigen haar knippen voor vrouwen:

Veel vrouwen zullen het niet aandurven hun eigen kapsel “onder handen” te nemen. Hun kinderen en partners zullen ze wel knippen, maar hun eigen haren…. . Het is ook moeilijk om voor een spiegel je haar te knippen en er af is er af! Onderstaand volgen 3 tips, waar je wellicht je voordeel mee kan doen, succes. 

  • Werk met goed gereedschap, de schaar dient scherp te zijn. 
  • Maak het haar vochtig en weet dat het wat korter wordt als het opdroogt. Houd daar dus met het knippen rekening mee. 
  • Kam of borstel het haar en maak een strakke paardenstaart, deze knip je onder het elastiekje af. Ben je niet helemaal zeker, knip dan niet te kort af. Maak de staart vervolgens los en kijk naar de lengte, is die oké dan kun je de puntjes wat bijwerken. Mag er nog wat lengte af dan herhaal je bovengenoemde.

Begin voorzichtig en houd het simpel voor het beste resultaat. Dus even geen tijd of geld voor de kapper, doe het zelf, knip je eigen haar. Laat iemand meekijken, verder is het werken op gevoel. Je zult niet meteen een kapper kunnen evenaren, maar oefening baart kunst.

Haartransplantatie

Als je niet blij bent met je haar kun je er altijd nog voor kiezen om een haartransplantatie te laten doen. Je hebt de mogelijkheid om dit in Nederland te doen. Haartransplantatie kosten vergelijken? Klik op de link en kies voor de meest gunstige prijs bij een behandelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *