Tips

Waar kan je een slotenmaker voor inschakelen?

slotenmaker

Heb jij een beeld van de werkzaamheden die je aan een slotenmaker over kunt laten? Vaak blijkt een slotenmaker veel meer te doen, dan men op voorhand verwacht. In dit artikel zoomen we in op de verschillende diensten die een slotenmaker aanbiedt. Onderscheid wordt gemaakt tussen een slotenmaker die overdag werkzaam is en een 24-uurs slotenmaker. Zo’n 24-uurs slotenmaker beschikt over een spoeddienst, die ook in de nacht en het weekend bereikt kan worden. Dat is prettig wanneer je jezelf hebt buitengesloten, of bijvoorbeeld te maken hebt gehad met een inbraak in huis. In beide gevallen moet het slot mogelijk vervangen worden.

Werkzaamheden op het gebied van sloten

In de basis helpt een slotenmaker met alle klussen gerelateerd aan sloten op ramen en deuren. Dit kan betekenen dat een slotenmaker hulp biedt bij het plaatsen van nieuwe sloten op de ramen en deuren van een uitbouw. Ook het vervangen van sloten, bijvoorbeeld om de inbraakpreventie in huis te verbeteren, is een typisch voorbeeld van een klus die de slotenmaker voor je uitvoert. Een derde voorbeeld van een dienst gerelateerd aan sloten, is het herstellen van beschadigde sloten. Een reparatie kan noodzakelijk zijn na een inbraak, of wanneer je bijvoorbeeld met een schroevendraaier geprobeerd hebt het slot te openen na een buitensluiting.

Inbraakpreventie verbeteren met een slotenmaker

Het vervangen van sloten kan een vorm zijn van het verbeteren van de inbraakpreventie in huis. Een slotenmaker biedt echter meer diensten aan, die bijdragen aan de veiligheid thuis. Denk bijvoorbeeld ook aan het bevestigen van een beveiligingscamera aan de gevel, het installeren van een alarmsysteem in huis, enzovoorts. Het verbeteren van de inbraakpreventie thuis wordt voorafgegaan door een analyse van de riscio’s in huis. Denk aan een slecht beveiligd raam in de buurt van een plat dak. Ook ramen in de buurt van regenpijpen zijn vaak een makkelijke ingang tot de woning voor inbrekers. Het in kaart brengen van de verschillende risico’s maakt het mogelijk om heel doelgericht voor een verbetering van de inbraakpreventie te zorgen.

Spoeddienst van een slotenmaker

Zoals eerder genoemd bieden veel slotenmakers tegenwoordig een spoeddienst aan. De spoeddienst kan 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikt worden. Wanneer je jezelf hebt buitengesloten, bijvoorbeeld door de sleutel af te laten breken of deze binnen te hebben laten liggen, kan een slotenmaker de deur openen. Ook kan een slotenmaker schade ontstaan bij een inbraak voor je herstellen. Zo kun je na een inbraak met een gerust hart gaan slapen.

Advies van een slotenmaker in de buurt

Tot slot kan een slotenmaker helpen door advies te geven over inbraakpreventie, verschillende soorten sloten, enzovoorts. Wanneer je het slot op de voordeur wilt vervangen, is vaak lastig te bepalen welk slot het meest geschikt is. Hoe zit dit bij sloten voor ramen in huis? Is het verstandig om voor een oplegslot te kiezen, of kan ik beter voor een insteekslot gaan? Een slotenmaker kan de verschillende opties aan je voorleggen en hierbij de voor- en nadelen van deze opties beschrijven. Zo kom je tot een weloverwogen keuze, wanneer je de inbraakpreventie thuis wilt verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *