Tips

Waar kan je de WOZ waarde terugvinden?

Iedereen kent de jaarlijkse WOZ-beschikking, die op de deurmat valt bij vele huishoudens in Nederland. Maar wat is de WOZ waarde? En waarom is er een WOZ waarde? En zijn er gevolgen voor jouw huis, bezit, of grond? Dit zijn vragen, die bij veel mensen wel eens door het hoofd kunnen spoken. Waardoor je soms door de bomen het bos niet meer terugziet.

Gelukkig zijn wij er om je alles, dan ook haarfijn uit te leggen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hieronder lees je er meer over:

Alles omtrent: de WOZ waarde

Simpelweg, is de WOZ waarde een schatting van de marktwaarde van jouw woning. Dit is zeker interessant op het moment, dat je eventueel je woning wilt verkopen. Want hoe gunstig, is het dat je een hogere WOZ waarde hebt, dan kun je namelijk je huis misschien wel tegen nog meer verkopen. Aangezien door iedereen in Nederland de waarde kan worden opgevraagd. Zo weten eventuele kopers vooraf al: in welke hoek ze de woningwaarde moeten zoeken. Om zo een uiteindelijk bod goed te kunnen voorbereiden.

Deze waarde wordt ieder jaar door de Gemeentes in Nederland vastgesteld op het moment, dat je op 1 januari van het nieuwejaar eigenaar bent van een woning. Dan ontvang je de beschikking op je deurmat. Indien je na 1 januari eigenaar bent geworden krijg je dit niet-automatisch opgestuurd. Dit is handig om te net zoals veel andere zaken m.b.t. huizen kopen en verkopen. Lees je daarom goed in op platforms, zoals: Libero aankoop

Ons antwoord op de vraag: waar kun je de WOZ waarde vinden?

Indien je een woning wilt kopen, is het belangrijk om het een en ander te weten, over de WOZ waarde van hetgeen wat je op het oog hebt. Wanneer je wilt weten wat de WOZ waarde van jouw woning, of die van een ander betreft. Dan kun je dit op verscheidene manieren aanpakken, zo kun je: het via de Gemeente zelf aanvragen, maar ook via het WOZ loket en de website MijnOverheid, waar je moet inloggen met je Digi-D.

De WOZ-waarde wordt bijvoorbeeld: gebruikt voor het Waterschap, Gemeentebelastingen, etc. Dus heb je een hogere waarde? Dan kan het zomaar zijn, dat je hier meer voor dient te betalen, dan een ander huishouden.

Wij hopen je door dit artikel genoeg geïnformeerd te hebben over de WOZ waarde.

Succes met het kopen of verkopen van je woning!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *