Tips Vrouwen

Ook studentenkorting op je zorgverzekering?

zorgverzekering studentenkorting

Studenten zorgverzekering

Het studentenleven bestaat niet alleen uit de feestjes aflopen, zoals veel mensen wel eens denken.  Als student heb je vele verplichtingen: zoveel procent van de colleges bijwonen, je tentamens met een voldoende afsluiten en je jaarlijkse studiepunten halen. Daar komen je financiële verplichtingen nog bij: huur betalen, studieboeken kopen, studiegeld betalen. En dan ben je vanaf achttien ook nog verplicht voor een zorgverzekering te zorgen. Dit hoeft gelukkig niet duur te zijn.

Scherpe zorgpremie

Er zijn een aantal zorgverzekeraars, die studenten een scherpe premie aanbieden. Dit zijn meestal internetverzekeringen, waarbij je al je zorgzaken online regelt. Bij het overstappen zorgverzekering, let op op de basisverzekering en de aanvullende dekking, waarbij ze zaken, die een student toch niet nodig heeft, schrappen. Sommige zorgverzekeraars richten zich met hun pakketten juist op studenten, zoals het Jong en Zeker van VGZ. Hierbij wordt er rekening gehouden met een speciale dekking, die interessant is voor jongeren. Bijvoorbeeld, anticonceptie, fysiotherapie en medische dekking in het buitenland.

Dekking in het buitenland

Het kan zijn dat je tijdens je studie een stage moet doen of een minor in het buitenland. Je basisverzekering vergoedt medische zorg in het buitenland, maar spiegelt dit wel aan de Nederlandse tarieven voor dezelfde behandeling. Is de behandeling in het buitenland duurder, dan betaal je dus de extra zorgkosten zelf. Je kunt een extra buitenlanddekking afsluiten door een aanvullende verzekering af te sluiten met Europa- of Werelddekking. Ook kun je een reisverzekering voor dit soort zaken afsluiten.

Studenten zorgtoeslag

Ben je ouder dan achttien, dan heb je ook recht op zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming, zodat je de kosten in je zorgverzekering beter kan dragen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van of je ouder bent dan achttien, of je in Nederland verzekerd bent en je inkomen. Als je van de premie de toeslag aftrekt, hoef je als student vaak nog maar een paar tientjes te betalen. Zorgverzekering vergelijken 2021 kan je dus geld besparen voor het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *