Tips

De leukste bedankjes voor communie

De Communie staat voor de deur, dat betekend voor veel Katholieke kinderen een spannende en bovendien leuke tijd, want ze zullen voor het eerst meedoen met de Eucharistieviering. Tijdens deze viering danken Rooms-Katholieke mensen God, dat Jezus leven gaf. Veel mensen geloven, dat ze hierdoor een stapje dichterbij God komen te staan. En voor kinderen, is dit hun eerste échte ervaring met het kerkleven. Alleen wat zijn leuke bedankjes voor Communie? En waar moet je opletten bij het kiezen van een cadeau?

In ons artikel gaan wij je daar alles over vertellen, zodat jij een passend cadeau kunt vinden.

Hieronder lees je er meer over:

Bedankjes voor Communie? Dit is de Communie precies

Voordat we je gaan vertellen over de leukste bedankjes voor Communie. Is het eerst belangrijk om iets te weten, over de algehele Communie. Zoals we hierboven misschien al licht hebben laten doorschemeren, is Communie voor vele jonge Rooms-Katholieke kinderen hun eerst ervaring met de kerk. Zij nemen, dan deel aan hun eerste Eucharistieviering, waarin ze verschillende dingen ondervinden. Zoals het feit, dat ze meer verbonden raken met God en elkaar. Zo eten ze tijdens de viering een heuse: hostie wat symbool staat voor het lichaam van Jezus Christus. De meeste kinderen beginnen rond de leeftijd van 6 á 7-jaar, wat vaak via de kerk, of de Katholieke-Basisschool wordt geregeld, waarin ouders hun jonge grut kunnen opgeven.

Volgens het Kerkelijk wetboek zijn dit de jaren van het zogeheten: verstand, waarin de jongsten, dus voor het eerst met de kerk in aanraking kunnen komen, omdat ze er simpelweg klaar voor zijn. Tot het jaar 1900 was het in eerste instantie zelfs vanaf de leeftijd van 11-jaar. Dus zelfs toentertijd waren mensen al opzoek naar bedankjes voor Communie. Uiteraard mogen ouders en kinderen zelf beslissen, of ze willen deelnemen aan de Communie. Doe je niet mee aan de Communie? Maar wil je je wel binden aan de kerk? Dan kun je ook altijd nog deelnemen aan het Lentefeest.

Bedankjes voor Communie? Kies eens hiervoor

Wat je kunt geven aan de kinderen, die Communie hebben gedaan, is natuurlijk erg verschillend. Indien je de peter of meter bent van het kind, dan kun je ervoor kiezen om een kinderbijbel te geven, of een rozenkrans. Sta je wat verder van het kind af? En wil je toch iets geven, dan zijn de opties veel uitgebreider betreft: Communie bedankjes.

Kies bijvoorbeeld: eens voor bedrukt snoepgoed dit is in het geheel te personaliseren, waarin alles naar eigenkeuze ingevuld kan worden. Wil je een leuke tekst erop zetten? Of misschien wel een foto het kan allemaal. Ook kun je kiezen voor een glazenpotje, waaraan je alles volgens eigenstijl kunt personaliseren. Dit kan bijvoorbeeld: een candy jar zijn, of een weckpot met popcorn. De buitenkant kan bijvoorbeeld: worden versierd met een tekst naar keuze. Waarin je het kind feliciteert met het doorlopen van de Communie. Dus je hebt genoeg opties m.b.t. bedankjes voor Communie.

Je kunt het dus zó persoonlijk maken, zoals jij wilt! Waar kies jij voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *