Tips

De nieuwste trends op het gebied van ooglaserbehandeling in 2021

ogen laseren

Het dragen van een bril of lenzen is niet altijd een pretje. Hier kun je iets aan doen, door je ogen te laten laseren hoef je nooit meer een bril of lenzen te dragen. Er zijn diverse behandelmethodes op het gebied van ooglaseren. Het is bijna 2021, ook dan kun jij je ogen laten laseren. Maar wat zijn de nieuwste trends op het gebied van ogen laseren?

Intralase (Intralasik) laserbehandeling

De Lasik lasek behandeling is doorontwikkeld. Intralase is hier het resultaat van. In 2021 zal dit een van de meest gekozen behandelingen zijn. Deze behandeling is namelijk geschikt voor een brede doelgroep.

Je komt hiervoor in aanmerking als je een scherpte tussen -10 en +4 of een cilinder van maximaal 6 hebt. Veel ogen vallen tussen deze scherpte, daarom wordt er vaak voor deze behandeling gekozen.

Het mooie aan deze behandeling is dat de laser een minuscule hoeveelheid weefsel weghaalt, waardoor je na de behandeling weer scherp kunt zien. Dit doet de chirurg door een flapje in het midden van de bovenste laag van het hoornvlies te maken. Het flapje wordt omgeslagen, maar het blijft wel vast zitten aan een zijde van het hoornvlies. De chirurg corrigeert met behulp van een laser de plaats waar het flapje zat.

 Monovisie

Nederland vergrijst. In 2021 komen er steeds meer oudere bij. Gevolg, er zijn meer mensen die last hebben van achteruitgang van de leervisie. Dit wordt ook wel Presbyopie genoemd. Dit houdt in dat de lens van het oof een gebrek aan vermogen heeft om de vorm van het oog te veranderen en zich te focussen op geschreven tekst of objecten die dicht in de buurt staan.

De monovisie ooglaserbehandeling biedt een oplossing. In 2021 wordt dan ook verwacht dat steeds meer mensen voor deze behandeling gaan kiezen. Bij een monovisie ooglaserbehandeling wordt er een oog gelaserd voor veraf en een voor dichtbij. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Lasek en Transprk behandeling. Deze behandeling is tot nu toe een bewezen succes doordat het vermogen van de hersenen op deze manier wordt aangepast. Op deze manier kunnen mensen objecten weer van dichtbij zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *