Uncategorized

Trap kopen: waar moet je op letten?

Een nieuwe trap kopen lijkt zo eenvoudig! De ruimte in huis is beperkt, waardoor hier slechts een of twee modellen trappen zullen passen. Toch komt er meer bij de aankoop van een trap kijken, dan vaak gedacht wordt. Welk type trap past het beste in de ruimte? Wil je een houten trap om deze zelf af te kunnen werken, of ga je voor een industrieel model? Ook niet onbelangrijk: zet je de trap zelf in elkaar om kosten te besparen, of schakel je hier een professionele monteur voor in? Op deze pagina lees je meer over de belangrijkste factoren bij het kopen van een nieuwe trap. 

Verschillende soorten trappen voor in huis 

Bij de aankoop van een trap is het allereerst belangrijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten trappen. Je hebt hierbij bijvoorbeeld keuze uit een steektrap, een vlizotrap voor op zolder, een klassieke wenteltrap, een open en gesloten trap, enzovoorts. Het hangt sterk van de ruimte waar je de trap wilt gebruiken af, welk type trap het meest geschikt is. In de woonkamer zal je al snel voor een open trap kiezen. Deze trappen nemen zo min mogelijk licht weg uit de ruimte. Zoek je een trap als opgang naar je bed? In dat geval is een steektrap vaak de beste optie. 

Bouwpakket trap of trap laten monteren

Op het moment dat je een geschikt type trap gevonden hebt, kun je kiezen tussen een bouwpakket trap en een trap die je laat monteren. De keuze voor een bouwpakket trap biedt verschillende voordelen. Je bent niet afhankelijk van een externe monteur, waardoor je de trap direct in elkaar kunt zetten en kunt plaatsen na levering hiervan. Bij trappen die geplaatst moeten worden ben je afhankelijk van de agenda van je monteur. Ander voordeel van een bouwpakket trap is het feit, dat deze trappen veel goedkoper zijn. Zo houd je geld over voor bijvoorbeeld de afwerking van de trap. Bekijk snel het aanbod bouwpakket trappen op Houtcompleet en bespaar op je nieuwe trap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *