Uncategorized

Sfeer in huis met filament lampen

Tijdens de donkere dagen van het jaar zijn we veelal bezig met het maken van sfeer in huis. Nieuwe meubels, aankleding en verlichting. Zeker met verlichting kun je op verschillende manieren zorgen voor sfeer. De nieuwste lampen trends laten zien dat een mooie armatuur met een nog mooiere lamp sfeerverhogend is. Maar ook enkel een vintage lamp aan een snoerpendel kan in sommige gevallen zorgen voor de extra touch die je woning nodig heeft. Wanneer je speurt op het internet kom je veel inspiratie tegen die vrijwel in ieder huis toepasbaar is. 

Vintage filamenten lampen in verschillende vormen

Vintage kooldraad lampen zijn helemaal hip. Deze lampen worden tegenwoordig filament lampen genoemd, aangezien er geen gloeidraad meer in zit. De zichtbare draad in de glazenbol is namelijk vervangen voor led. Energiezuinig dus! Door nieuwe technologieën is het mogelijk om met led een gloeidraad na te bootsen en dit geeft een prachtig effect. Hierdoor zijn filament lampen ook in verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar. Er zijn zelfs slimme filamenten lampen die je met je smartphone kunt bedienen. De philips hue filament lampen is een voorbeeld van prachtige en ook nog eens slimme verlichting. De lampen zijn wel redelijk aan de prijs, maar het bedrag verdien je ook binnen no-time weer terug. Wil je meer informatie over slimme verlichting van philips hue? Check deze website en zie wat de mogelijkheden zijn.

Armaturen, snoerpendels en lampenvoetjes

Een prachtige vintage lichtbron moet wel op de juiste wijze gepresenteerd worden om sfeer te geven. Gelukkig zijn er honderden verschillende manieren om dit te doen. Het is daarom goed om van te voren op het internet inspiratie op te doen en te kijken welke setting het beste in jouw interieur past. Bedenk ook wat je precies wilt bereiken. Is je verlichting alleen bedoeld voor de sfeer of moet het ook functioneel zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *