Fashion Tips Vrouwen

Tips voor het online kopen van sieraden

Tips voor het online kopen van sieraden

Een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van sieraden online:

Zorg dat je de goede maat koopt.

Met een touwtje om je vinger kun je de omtrek op meten of je kan de maat gebruiken van een ring die goed past. Kettingen opmeten is makkelijk. En ook voor een nieuwe armband kan je de omtrek goed opmeten.

Kijk of de online aanbieder betrouwbaar is.

Kijk goed bij welke aanbieder je het sieraad bestelt. Check of er reviews op internet staan. Is het een groot bedrijf? En Google op de naam van het bedrijf met het zoekwoord ervaringen/ reviews erachter…

Vraag in je vriendenkring of iemand een goede online sieraden-winkel kent. Kijk ook of de winkel duidelijk is over de materialen die ze gebruiken. Bijvoorbeeld over hoe zuiver het zilver en/of goud is dat ze gebruiken. Over het algemeen geldt hoe transparanter men is, hoe betrouwbaarder.

Lees goede de aankoopvoorwaarden van de aanbieder.

Lees goed wat garantievoorwaarden zijn.  Mag je de aankoop ruilen of terugsturen als je niet tevreden bent of als het niet past. Kun je het sieraad terugsturen als dat nodig is? Dat is belangrijke informatie die je laat meespelen bij het maken van je keuze.

Volg je hart, maar ook je ogen

Een sieraad koop je niet omdat het in de mode is op dit moment, je koopt het omdat je er verliefd op bent.

Tip: Gouden kettingen goedkoop

Volg je hart, maar ook je ogen. Kies dus een sieraad dat goed bij je past kwa uiterlijk, maar dat je over een paar jaar ook nog mooi vindt.

Bij welke kleur en soort kleding draag je de sieraden?

Bij wat voor een gelegenheid ga je je nieuwe sieraden dragen? Een feestje, bruiloft of iets anders? Bedenk goed of je nieuwe sieraden goed bij de kleding zullen passen.

Subtiele sieraden zullen misschien wegvallen, of juist andersom, te grote en grove sieraden in combinatie met minimalistische kleding. Kortom, kijk goed naar de stoffen, materialen en kleuren en pas daar je sieraden aan.

Uitgelicht: Parel ringen goedkoop

Let op de benaming van de gebruikte materialen

Verguld is niet 100% goud. Wanneer een sieraad verguld is heeft het alleen een dun laagje goud. Net zoals bij verzilverde sieraden. Goudkleurig is ook geen goud. De kleur is misschien hetzelfde, maar het materiaal hoeft dat niet hetzelfde te zijn. Let dus goed op welke termen er gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *