Vrouwen Wonen

Tips voor het onderhouden van bakvormen

Tips voor het onderhouden van bakvormen

Als je veel bakt, hebben bakvormen veel te verduren. De vormen worden blootgesteld aan hoge temperaturen en vervolgens leeggehaald en schoongemaakt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van het bakblik, is het belangrijk dat je zorgvuldig met het bakblik omgaat. Ben je benieuwd hoe je ze het beste kan onderhouden en wat je wel en niet moet doen? Lees dan verder en kom erachter! 

Invetten van de bakvorm

Om het baksel zo goed mogelijk uit de bakvorm te krijgen is het aan te raden om hem in te vetten met olie of boter. Hierdoor laat het baksel sneller los en blijft er weinig vuil achter. Als er wel vuil achter blijft is het belangrijk om dit niet te verwijderen met een scherp mes. Dit kan namelijk zorgen voor krassen in het bakblik. 

Reinigen van de bakvorm

Het reinigen met behulp van de vaatwasser wordt sterk afgeraden bij het schoonmaken van bakblikken. Dit kan namelijk de levensduur verkorten, omdat de beschermende laag dan aangetast wordt. Je kunt bakblikken het beste met de hand en warm water reinigen. Blijft er hardnekkig vuil achter? Dan kan je dit schoonmaken met een speciale borstel. Deze borstel heeft een gehoekte borstel, een scherpe punt en een platte schraper om goed bij de hoekjes te komen. Heb je geen speciale borstel? Gebruik dan een zacht sponsje om de resten te verwijderen. Kies niet voor een schuurspons, want dit kan het bakblik beschadigen.  

Ontdek het assortiment van Baktotaal Bouwhuis

Wil je nieuwe bakvormen bestellen, omdat de huidige toe is aan vervanging? Of wil je een speciale borstel aanschaffen om de bakblikken goed te kunnen reinigen? Neem dan een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis en ontdek het enorme aanbod aan bakspullen. Wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *