Fashion Tips Vrouwen

Zijn Foam Rollers het waard? Waarom & Hoe gebruik je een Massagewals?

foam roller

Foam rollers zijn tegenwoordig overal te vinden: thuis, in de sportschool, op het kantoor van uw osteopaat, zelfs op de werkplek. In dit artikel beantwoorden we enkele van de meest voorkomende vragen over rollers. Zijn ze geschikt voor u? Hoe moet u ze gebruiken en hoe lang? Het begrijpen van de beste praktijken voor het walsen van schuim kan een lastig mijnenveld zijn met tegenstrijdige adviezen. Hier is een handige gids om u te helpen het beste uit uw wals te halen!

Is foam rolling goed voor u?

Het gebruik van foam rollers op de juiste manier kan helpen om de flexibiliteit te vergroten, het bewegingsbereik van de gewrichten te verbeteren, rugpijn te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en de spierpijn van post-workout DOMS te verminderen.  Dit zijn allemaal gerapporteerde voordelen van het regelmatig rollen van schuim. Als u al een tijdje een roller gebruikt, zult u de positieve veranderingen al hebben opgemerkt. U vraagt zich misschien ook af waarom zoveel mensen zichzelf martelen in naam van de gezondheid. Maar foam rolling zou niet pijnlijker moeten zijn dan een stevige massage. Als je je tanden knarsetandend van je IT-band rolt voor de honderdste keer, stop dan meteen. We zullen het hebben over hoe je er een goed kunt gebruiken, maar laten we nu eens kijken waarom je een roller zou moeten gebruiken.

Waarom zou je schuimend moeten zijn?

Flexibiliteit – Het is aangetoond dat het walsen van schuim de flexibiliteit aanzienlijk verbetert, vooral in combinatie met een typische opwarmingsroutine voor de training. En het goede nieuws is dat u het niet hoeft te rollen tot het pijn doet; studies hebben deze verbetering aangetoond na slechts 2 minuten rollen van het specifieke gebied. Dus of je nu wilt werken aan de flexibiliteit in yoga, of gewoon die stijve gewrichten wilt losmaken, het is een goed idee om naar de foam roller te reiken.

Prestaties – Als het gaat om pre-workout warming-up, denk je misschien terug aan de schooldagen van een paar statische beenrekkingen. Het blijkt dat die statische stretchoefeningen het uithoudingsvermogen en de kracht van de spieren direct na het strekken verminderen. Niet ideaal als je op het punt staat om een zware set kraakpanden te doen!  Gelukkig heeft het rollen van schuim niet zo’n negatieve bijwerking! De volgende keer dat je je opwarmt voor de squat rack, probeer dan een paar minuten te rollen met de heupbendels, quads en bilspieren en laat de statische rekking achterwege voor na de training.

Herstel – Het rollen van het schuim na de training is voor veel sporters niet meer weg te denken en niet voor niets.  Het is aangetoond dat het rollen van schuim de hoeveelheid pijn die gepaard gaat met DOMS aanzienlijk vermindert en uw spieren sneller helpt te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *