Tips Vrouwen

Scooter roadtrippen in eigen land!

Scooter roadtrippen in eigen land!

Nieuwe lockdown en opnieuw zijn onze vakantieplannen gecanceld. Natuurlijk, samen tegen Covid. Want alle beetjes helpen. Anderhalve meter afstand, mondkapjes, handen wassen, niet deelnemen aan grote groepen. Maar als je net als ik vorig jaar voor het laatst op vakantie bent geweest, mis je dat vakantiegevoel wel een beetje. Niet getreurd, want Nederland heeft ook zoveel mooie plekjes om nog te ontdekken! Met de auto, maar ook met een scooter!

De leukste tripjes met de scooter

Ik ben van mening dat je de stad pas echt leert kennen als je er doorheen loopt. Zo ontdek je de leukste winkeltjes, kleine straatjes, restaurantjes.. Die ontdek je niet als je er snel doorheen rijdt met de auto. En natuurlijk kun je onderweg parkeren, maar dan betaal je je helemaal scheel aan parkeerkosten. Vooral hier in Nederland. 

Een scooter heb je zo geparkeerd en je betaalt ook vrijwel nooit parkeerkosten. Wel zo makkelijk. Voor als je even een drankje wil doen, of als je even wat wil eten. 

Roadtrippen met de auto vs. met de scooter

We hebben het al een beetje verklapt: op de scooter ontdek je nog meer leuke plekjes van een stad. Maar dat is net het enige voordeel! Hierbij nog wat leuke voordelen van touren door de stad: 

  • Je verbruikt veel minder benzine. Met een volle tank kun je met een scooter tot wel 150km rijden. En je betaalt er nog geen tientje aan brandstof voor. 
  • Met een electric scooter hoef je helemaal niet meer te tanken. Even opladen aan de laadpaal bij jou thuis (of in de stad) en je kunt er weer tegenaan! 
  • Nooit meer file. Hoe lekker is dat? Dus als je iets te laat weg gaat omdat het toch wel echt heel gezellig was op het terras, hoef je je geen zorgen te maken dat je de spits in rijdt en ben je gewoon op tijd weer thuis. 
  • Parkeerkosten? Mij niet gezien! Je parkeert je scooter overal waar je maar wil. Even een goed slot eromheen en je kunt je scooter met een gerust hart laten staan.

Je kunt natuurlijk met je eigen scooter roadtrippen. Wil je nu een grote stad ontdekken en is dat voor jou best een eind rijden? Je kunt altijd nog met een Felyx of Go scooter door de stad rijden. Check wel even hoeveel kilometer er nog op staat, zodat je niet onderweg stil komt te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *