Tips

Drie activiteiten om jouw persoonlijke ontwikkeling te verbeteren 

Drie activiteiten om jouw persoonlijke ontwikkeling te verbeteren

Stilstand is achteruitgang. Misschien heb je dat al eerder gehoord. Toch komen veel mensen op een bepaald punt in hun leven stil te staan. Ze hebben een vaste baan, een gezin, een vaste groep vrienden en dezelfde soort activiteiten die zij dagelijks of wekelijks ondernemen. Het leven is voorspelbaar geworden. Tegelijkertijd is er ook weinig ruimte voor ontwikkeling. Je daagt jezelf niet meer uit om nieuwe dingen te leren. Dat kan in het begin misschien rustgevend gevonden worden. Op de lange termijn kan het echter ook gaan vervelen. 

Ben jij wel weer toe aan wat activiteiten om jezelf uit te dagen? Je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren? Maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken? Laat je dan inspireren door de volgende tips. 

1. Leer een nieuwe taal 

  Waarom denk je dat kinderen zich altijd zo snel ontwikkelen? Zij krijgen vanaf het moment dat ze geboren worden heel veel informatie te verwerken. Ze leren bijna elke dag iets nieuws. Maar waarom zou ouder worden moeten betekenen dat je niets nieuws meer kunt leren? Ook dan is er nog genoeg te leren. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal. Op www.ste.nl vind je talloze taalcursussen om jouw natuurlijke nieuwsgierigheid te voeden. Verbreed je kennis en kies voor een taal waar je ook echt iets aan hebt. 

  Wist je dat het ook heel veel voordelen kan hebben om meerdere talen te spreken? Hiermee vergroot je bijvoorbeeld je kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat het beheersen van een vreemde taal invloed kan hebben op hoe jouw hersenen reageren en informatie opnemen. Meertaligen leren makkelijker en sneller. Wist je dat er heel veel verschillende STE trainingen zijn? Je kunt kiezen uit een-op-een trainingen, groepstrainingen en ga zo maar door. Op die manier is er altijd een cursus die aansluit bij jouw manier van leren. 

  2. Doe vrijwilligerswerk 


   Soms kan zelfontwikkeling ook betekenen dat je meer naar een ander om gaat kijken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk. Dit kan bij een officiële instantie zijn, maar je kunt ook eens wat meer naar de eigen omgeving kijken. Is er bijvoorbeeld een buurvrouw of buurman die erg eenzaam is en graag af en toe een praatje zou maken? Dan kost het heel weinig moeite om wekelijks een keertje koffie te komen drinken. Dit helpt je om je meer bewust te worden van de huidige sociale en maatschappelijke problemen. 

   3. Een andere baan 

    Heb je al jaren hetzelfde beroep en merk je dat je hier nog maar weinig voldoening uit kunt halen? Dan is het verstandig om eens andere opties te onderzoeken. Dit kan heel spannend zijn. Zeker als je nu een vaste baan hebt en bang bent om die zekerheid op te geven. Toch kan dit in veel gevallen wel dé manier zijn om je verder door te ontwikkelen. Een nieuwe uitdaging op je pad te brengen. Soms moet je een sprong in het diepe durven te wagen. 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *