Tips

Redenen om antieke sieraden niet te verkopen

Er zijn genoeg mensen die van hun oude antieke sieraden af willen. Vaak verkopen ze de sieraden op een sieraden veiling online, of doen dat tijdens een echte veiling. Je kunt veel geld krijgen voor antieke sieraden, maar er zijn genoeg redenen te bedenken om je sieraden gewoon te houden en niet te verkopen.

Antieke sieraden hebben een geschiedenis

Veel mensen zullen met een erfenis met antieke sieraden alleen in geldwaarde denken. Deze mensen vergeten dat deze sieraden een hele geschiedenis hebben. Ooit heeft iemand het sieraad ontworpen en dat kan wel eens eeuwen geleden zijn. En daarna besloot iemand om het sieraad te kopen om het de rest van hun te dragen. Verkoop je zulke sieraden dan mis je een hele geschiedenis en dat is zonde.

Oude antieke sieraden maken je outfit compleet

Vintage is tegenwoordig weer helemaal hip en in de mode. Dat geldt niet alleen voor meubels en kleding, maar vooral ook voor sieraden. Heb je uit een erfenis een opzichtige vintage sieraad gekregen dan kan je die heel goed in deze huidige tijd dragen. Het maakt je outfit helemaal compleet. 

Duurzaam en mooi zijn antieke gouden sieraden

Goud is iets heel moois om te zien, maar het is vooral ook heel duurzaam. Goud noemt men niet voor niets de koning der metalen. Bovendien gaat goud altijd mee en er ontstaat geen roestvorming. De mooie en duurzame stijl van gouden sieraden maakt het meer dan de moeite waard om te besluiten om het niet te verkopen.

Een antiek sieraad is uniek en vooral persoonlijk

Elk antiek sieraad is persoonlijk en uniek. Als je ernaar kijkt zul je vaak herinneringen ophalen van een dierbaar familielid. Dan krijg je weer warme herinneringen van de goede oude tijd. Door in het bezit te blijven van het sieraad zorg je ervoor dat de persoon bij je blijft. En dat maakt het zo uniek en waardevol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *