Tips Wonen

Opblaasbare jacuzzi onderhouden: zo doe je dat

Een opblaasbare Intex jacuzzi biedt zowel gebruiksgemak als luxe in één product. Je kunt heerlijk ontspannen in het warme water met bubbels. Het is ook minder prijzig dan de vaste uitvoering, die je bovendien vaak met een hijskraan moet laten plaatsen. Je kunt een opblaasbare jacuzzi opzetten en opbergen waar en wanneer je maar wilt en met behulp van de ingebouwde opblaaspomp hoef je hem ook niet zelf op te blazen. Om zo lang mogelijk van je jacuzzi te kunnen genieten, is goed en regelmatig onderhoud essentieel. Hoe onderhoud je jouw Intex jacuzzi eigenlijk? Lees het in deze blog.

Bescherm de onderkant van je opblaasbare Intex jacuzzi

Leg voordat je de opblaasbare jacuzzi in je tuin plaatst een grondzeil eronder, zodat je de onderkant beschermt tegen beschadigingen en ook schoon houdt.

Reiniging van het water

Warm water is een bron van bacteriën en een regelmatige reiniging is dan ook noodzakelijk. Anders wordt niet alleen het water vies, maar kan het ook schadelijk zijn voor je gezondheid.

Een filterpomp houdt het water schoon en je kunt het water desinfecteren met (langzaam oplossende) chloortabletten die er ook voor zorgen dat de chloorwaarde stabiel blijft. Ook het zoutsysteem van de Intex jacuzzi zorgt ervoor dat het water goed gereinigd wordt.

Wanneer moet je het water van je jacuzzi vervangen?

De regelmatige reiniging van het water heeft ook zijn limiet en als deze bereikt is, moet je het water vervangen. Het wordt aangeraden om het water maximaal 3 maanden in een jacuzzi te laten staan. Als je dit langer laat staan, kunnen de pH- en chloorwaardes verslechteren en zijn deze bijna niet meer te corrigeren. Een gezonde waterbalans heeft de volgende waardes: een pH-waarde tussen de 6,8 en 7,6 en een chloorwaarde tussen de 1 en 3 ppm.

Vervang regelmatig het filter van de Intex jacuzzi

Al het vuil dat in het water van je jacuzzi terecht komt, moet er ook weer uit worden gefilterd. Je filter wordt dus flink aan het werk gezet en kan na verloop van tijd vol komen te zitten, waardoor het onaangenaam gaat ruiken en het ook minder goed zijn werk doet. Reinig het filter van je Intex jacuzzi om de week en vervang het na elke maand.

Maak de oppervlakken schoon

Als je Intex jacuzzi nog gevuld is met water, kun je de buitenranden schoonmaken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Als je het water vervangt, kun je gelijk alle oppervlakken reinigen.

Wat kun je zelf doen?

Producten zoals make-up, bodylotion en haarlak kunnen de waterbalans van jouw Intex jacuzzi aantasten. Hierdoor wordt het water veel sneller vies, waardoor je vaker chloortabletten en dergelijke toe moet voegen of het water helemaal moet verversen. Zorg er dus altijd voor dat je schoon je jacuzzi instapt door eerst te douchen of jezelf en je zwemkleding goed af te spoelen.

Als je goed op de bovenstaande punten let, kun je optimaal genieten van je Intex jacuzzi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *