Tips

Restaurants & terrassen met hoge kwaliteit wijnen

Restaurant

Op de wijnkaart heeft elke wijn functionaliteit nodig. Het belangrijkste is dat ze bij het gerecht passen. Je moet in de eerste plaats dienovereenkomstig kiezen. Bijvoorbeeld dessert wijnen voor desserts Afhankelijk van het soort wijn kunt u variaties in smaak en prijs toepassen. Natuurlijk heeft aperitief zijn eigen kenmerken. Het voordeel van een functionele wijnkaart is dat u onnodige wijn aankopen, zinloze duplicatie, kunt voorkomen. De meeste mensen die een restaurant bezoeken, willen iets anders eten en drinken dan ze thuis gewend zijn. Want thuis drinken mensen vaak wijn waar ze al bekend mee zijn. 

Met andere woorden, veel mensen laten zich graag verrassen door gastronomie. Daarom is het belangrijk om niet alleen bekende traditionele wijnen op te nemen, maar ook minder bekende niet-traditionele wijnen die overigens ook heel lekker zijn. Ook deze variatie draagt ​​bij aan het imago van het bedrijf. Als je iets wilt vieren, zoals een verjaardag of jubileum, kan een goede mousserende wijn een goede keuze zijn. Maar als je een drukke week hebt en jezelf wilt verwennen met mousserende wijn, kun je natuurlijk ook schuim drinken. 

Dessertwijnen

Dessertwijnen worden meestal gedronken bij desserts, maar dit is niet nodig. Wat dacht je van een snack bijvoorbeeld een lekkere appeltaart? Of ’s avonds een kaasplankje met een heerlijke bubbel wijn? Er zijn meer gelegenheden wanneer je dessert wijn kan drinken. Hier zijn enkele tips voor het combineren van wijn met zoete desserts. Kies een wijn die minstens zo zoet is als het eten. Anders kan de wijn snel bitter smaken. Het is handig om te weten. 

Zoete wijnen gaan langer mee als ze open blijven. Dus als je niet van plan bent om alles in één keer op te drinken, open dan gerust de fles (wat natuurlijk mag). Dankzij suiker zijn geopende flessen 2 weken houdbaar in de koelkast. Geen excuses meer om dessertwijn over te slaan! Daarnaast mis je echt iets als je de dessertwijn overslaat. Er zijn wijnen die het dessert echt tien keer lekkerder maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *