Tips Vrouwen

Wat zijn mediators en hoe kunnen ze ook jou helpen?

Wat zijn mediators en hoe kunnen ze ook jou helpen

Mediators spelen tegenwoordig een uitermate belangrijke rol in het finaliseren van scheidingen tussen twee partners die bereid zijn om nog met elkaar rond de tafel te gaan zitten. In de praktijk denken veel mensen nog steeds dat het altijd noodzakelijk is om voor een echtscheiding een beroep te doen op een advocaat. In het merendeel van de gevallen is dat inderdaad zo, maar gelukkig zijn er ook heel wat uitzonderingen. Op het ogenblik dat er vastgesteld kan worden dat de twee partners nog perfect met elkaar door dezelfde deur kunnen is het mogelijks wenselijk om een beroep te doen op een mediator. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat de kosten van de echtscheiding aanzienlijk kunnen worden ingeperkt, daarnaast zullen ze ook nog eens het mentale leed sterk kunnen verzachten.

3 belangrijke voordelen

Er wordt tegenwoordig steeds vaker getracht om een scheiding rond te krijgen zonder dat er daarvoor een beroep wordt gedaan op advocaten. Dat is ook niet meer dan logisch. Door ervoor te kiezen om een beroep te doen op mediators is het namelijk mogelijk om te kunnen rekenen op alvast drie razend belangrijke voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Mediators kunnen ervoor zorgen dat je scheiding veel voordeliger wordt;
  2. Ze kunnen het mentale leed van een scheiding aanzienlijk verlichten;
  3. De hele procedure van de echtscheiding kan op korte(re) termijn worden afgehandeld;

Op het ogenblik dat een echtscheiding moet worden uitgevochten voor de rechtbank zal je kunnen vaststellen dat dit niet alleen een zeer dure aangelegenheid zal worden, bovendien is het ook nog eens zo dat de hele procedure op deze manier ongelofelijk veel tijd in beslag kan nemen. Geen van deze beide zaken zijn echt interessant, integendeel. Mediators kunnen ervoor zorgen dat deze vervelende nadelen als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.

Zijn mediators altijd de oplossing voor scheidingen?

Als een beroep doen op één van de verschillende mediators die er bestaan dan toch zo interessant is, waarom maakt niet iedereen dan deze keuze? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat het inschakelen in de praktijk enkel en alleen interessant is wanneer de beide partners samen tot een overeenkomst kunnen komen. In heel wat gevallen is er echter sprake van een vechtscheiding waarin de twee (ex)partners elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen. In dat geval is het nagenoeg onmogelijk om een scheiding te finaliseren met de hulp van een mediator. Dit niet in het minst omdat er moet worden toegewerkt naar onderlinge afspraken die moeten worden verzameld in een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Bij een vechtscheiding is dit helaas geen optie waardoor men niets anders kan doen dan een beroep te doen op advocaten en de zaak voor de rechtbank te laten beslechten.

Overweeg om toch een beroep te doen op een mediator!

De voordelen waar je bij mediators op kan rekenen spreken uiteraard voor zich. Omwille van deze voordelen kan het dan ook zeker de moeite waard zijn om te proberen om de strijdbijl tussen jou en je partner te begraven. Het is in jullie beiden voordeel dat de scheiding niet alleen zo snel mogelijk, maar ook met zo beperkt mogelijke kosten kan worden afgehandeld.

Schakel een professionele mediator in van De Scheidingsmediator!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *