Uncategorized

Hoe je leven verandert na het krijgen van een kindje

Wanneer je zwanger bent, brengt dat een hele hoop verschillende emoties met zich mee. Als eerste is er waarschijnlijk blijdschap en misschien wel opluchting dat het eindelijk is gelukt. Ook kan je misschien geschrokken zijn omdat je het niet had zien aankomen. Daarnaast verandert er veel in je lichaam en de hormonen gieren door je lijf. Dat doet ook veel voor je gemoedstoestand. Hoe dan ook, er komt een baby aan die volledig afhankelijk is van jouw zorg daarvoor.

Je leven verandert

Vooral als het je eerste kindje betreft, is alles nieuw. Je rol als moeder, als verzorgende, is iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan en hebt ervaren. Dat dit angsten en onzekerheden met zich mee brengt, is absoluut niet gek en niet meer dan logisch. Ineens draait je hele leven om dat kleine baby’tje dat negen maanden in je buik heeft gezeten. De rest van je leven ben je moeder, hoe oud je kindje ook wordt. Je leven staat op de kop en je zult een andere dynamiek moeten zien te vinden, omdat je rekening te houden hebt met een baby.

Angsten

Wanneer de bevalling achter de rug is en je je baby in je armen hebt liggen, komt er een soort oergevoel naar boven. Dat is waar je veel ouders over hoort. Alles in je leven draait ineens om dit jongetje of meisje en je wil alles doen wat in je macht ligt om hem of haar te beschermen. Dat gaat gepaard met grote angsten. Je hoort vaak over moeders die ’s nachts regelmatig de ademhaling van de baby controleren, omdat ze bang zijn dat die er ineens mee stopt. Ook ben je bang dat je kindje ziek wordt, of dat je het niet goed doet als ouder. Gelukkig heeft iedereen in Nederland recht op kraamzorg. De kraamverzorger kan je helpen met deze angsten door je te leren hoe je het beste met je kindje kan omgaan. Ze helpt je met de basisdingen, zoals het verschonen van de luier en het in bad doen met je kindje. Hopelijk brengt dat wat meer rust en zorgt dat voor wat meer zelfverzekerdheid.

Ben je zelf zwanger en nog op zoek naar kraamzorg in Nijmegen? Klik dan op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *