Tips

Hoe begin je met de trouwplanning?

trouwen

Trouwen, het kan een hoop geregel met zich mee brengen. Je stelt jezelf vragen zoals: hoe begin ik mijn trouwplanning, wat moet ik allemaal regelen, wil ik als trouwvervoer een bruidsauto en ga zo maar door. Het plannen is tenslotte een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer waar je moet beginnen met je planning. Wij gaan jou daar een handje bij helpen en nemen jou wat zorgen uit handen.

Budget

Bepaal een budget voor jullie bruiloft. Zo geef je niet onnodig veel geld uit. Door een budget in te stellen vallen er al een aantal opties weg die buiten jullie budget vallen. Zo worden keuzes maken makkelijker. Bepaal wat je echt belangrijk vind en waar je eventueel op zou kunnen besparen. Wanneer jij een budget vast hebt staan kan je doorgaan met de andere factoren die je moet regelen. De gastenlijst, de trouwlocatie en de datum. Dit zijn allemaal aspecten die van invloed zijn op het budget.

De datum

Bepaal als allereerst de datum van jullie speciale dag, zonder datum ben je tenslotte nergens. Het kan soms wat keuzestress met zich mee brengen maar als de datum eenmaal vaststaat kan het plannen pas echt beginnen! Ook raden wij jou aan om de datum ruim van te voren door te geven aan de gasten die op jullie trouwdag komen. Je wilt natuurlijk graag dat iedereen erbij kan zijn en dat ze niet al een andere planning hebben.

De gastenlijst

Deze speciale dag wil je natuurlijk samen vieren met je dierbaren. Daarom is het maken van een gastenlijst voor jullie bruiloft erg belangrijk. Het aantal gasten heeft namelijk ook invloed op de keuze van de trouwlocatie en trouwbudget. Hoe meer gasten, hoe meer je moet inkopen. Wist jij dat een bruiloft gast gemiddeld wel 100 euro per persoon kost? Denk na over wie jij er graag bij wilt hebben en wie niet. De gasten die op de bruiloft verschijnen bepalen voor een groot deel de sfeer van de speciale dag. En de sfeer moet natuurlijk op en top zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *