Wonen

Het ideale vakantiehuisje

Het ideale vakantiehuisje

Velen lijkt het leuk, een eigen vakantiehuisje, maar hoe richt je nou jouw eigen vakantiehuisje in? Weet je bijvoorbeeld al wat voor stijl je wilt? Heb je al een locatie op het oog en wil je qua stijl ook rekening houden met die locatie? Droom je nou van een basic vakantiehuisje waarin alles draait om eenvoud of heb je toch liever een vakantiehuisje waar alles aanwezig is en er tip top uitziet? Wil je bijvoorbeeld een luxe woonkamer of overweeg je een aparte woonkamer achterwege te laten? Alles is mogelijk in je eigen vakantiehuisje. 

Een voorbeeld van een veel gekozen stijl is de moderne stijl. In onder andere Denemarken komt deze stijl erg veel voor en hier kenmerkt deze stijl zich aan de buitenkant vaak aan de houten en soms glazen muren en aan de binnenkant over het algemeen door erg veel gebruik van met name wit maar ook zwart. Deze stijl kenmerkt zich door erg veel licht. Om deze reden ook het vele gebruik van de kleur wit, maar ook wordt dit doel behaald door erg veel glas te gebruiken. Zo hebben deze huizen vaak grote ramen of bestaan soms hele muren zelfs uit glas. Ook zijn er mensen die deze stroming natuurlijk helemaal niks vinden. Vaak hebben zij als argument dat het voelt alsof je bij een tandarts bent. 

Een andere veelgelezen stijl is landelijk. Denk hierbij aan een buitenkant van “gewoon” baksteen, maar waar van binnen van de nadruk komt te liggen op warmte. Vaak wordt dit behaald door meer gebruik te maken van natuurlijke tinten afgewisseld door wat opvallende kleuren in bijvoorbeeld een schilderij of wat andere accessoires. Het “doel” van deze stijl is dan ook vaak een rustig interieur te creëren. Vaak hebben dit soort huizen ook een luxe eetkamer en is er een open haard. Deze kunnen het landelijke, warme gevoel namelijk optimaal versterken. 

Een andere woonstijl is een vintage woonstijl. Dit heeft over het algemeen nog meer donkere tinten dan de landelijke woonstijl, maar in plaats dat dit een warm gevoel geeft, draait deze stijl meer om karakter en lef. Zo zullen er bijvoorbeeld veel oudere producten in voorkomen die verre van alledaags zijn. Omdat het huis vaak getypeerd wordt door de bijzonderste meubelstukken en accessoire, staan er vaak ook erg veel verschillende items in verschillende vormen en kleuren. Juist vanwege deze verschillen en kan het een eenheid gaan vormen die jouw huisje de juiste stijl geeft. Naast de bijzondere items wordt er in het interieur vaak gebruik gemaakt van hout en leer. Vandaar ook de wat donkerdere tinten in het huis. 

Naast al deze ingewikkelde stijlen bestaat er ook nog een simpelere stijl: een basic design. Hierin kunnen verschillende details van stijlen bij elkaar komen en heeft met name als doel dat je er in kan leven. De meeste items in deze stijl zullen daarom ook functioneel in plaats van alleen dienen voor de sier. Deze stijl kan dus ergens als een mix gezien worden tussen stijlen en dat kan voor sommigen erg fijn zijn. In plaats van in een duidelijk “hokje” te zitten, kun je dan meer je creativiteit de vrije loop laten. Uiteindelijk draait het er namelijk om, of je nou landelijk, modern, vintage of een basic design wil, dat het een stijl is waar jij je prettig bij voelt en dan het zal voelen als jouw huisje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *