Tips Wonen

5 tips bij de aanschaf van een nieuw bed

5 tips bij de aanschaf van een nieuw bed.v1

Een bed is misschien wel het meest gebruikte voorwerp in huis. Maar liefst 8 uur (of soms nog wel meer) per dag besteden wij in bed. Het is daarom ook van essentieel belang dat dit onmisbare meubelstuk aan alle eisen voldoet. Denk hierbij niet alleen aan het samenstellen van een bed, maar ook aan de accessoires. Een nieuw bed uitzoeken is immers nooit compleet zonder het juiste dekbed, matras en hoofdkussen. Hoewel een bed uitzoeken erg leuk kan zijn, is het niet altijd even makkelijk. Daarom geven wij in dit artikel 5 praktische tips bij de aanschaf van een nieuw bed. Zo maak je zeker de juiste keuze.

1.    Grootte van het bed

Allereerst is het belangrijk om de grootte van het bed te bepalen. Denk hierbij vooral aan praktische zaken. Hoe groot is de slaapkamer? Slaap je met één of twee personen in bed? Hoe is dat in de toekomst? Wat is je eigen lichaamslengte?

Je kunt het jezelf ook een stuk gemakkelijker (en minder prijzig) maken als je al gebruik maakt van de accessoires die je in huis hebt. Beschik je momenteel over een dekbedovertrek 240×220 en een kwalitatief matras? Kies dan voor een bed die dezelfde afmetingen heeft, zodat je niet ook nog alle andere spullen nieuw hoeft te kopen. Zo bespaar je jezelf een hoop stress én geld!

2.    Oriënteren

Het aanbod van bedden is ontzettend groot. Kies je voor een degelijk ledikant of een luxueuze boxspring? Gelukkig speelt ook nu de digitale wereld weer een belangrijke rol bij het maken van de juiste beslissing. Online vind je eenvoudig de verschillende mogelijkheden op een rijtje. Zo is het veel eenvoudiger om straks een geschikte keuze te maken. Bekijk hierbij niet alleen de verschillende opties met betrekking tot het bed, maar denk ook aan het juiste beddengoed, matras en een goed hoofdkussen. De dekbedden van Weidswonenenslapen staan bekend om hun lange levensduur. Bovendien vind je hier dekbedden in alle soorten en maten, zodat er altijd één is die bij jouw wensen aansluit. Online tref je eenvoudig de verschillende opties, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

3.    Stem je wensen af met je partner

Het is zo verleidelijk om een bed zelf aan te schaffen. Zeker als je partner vaak weinig feedback geeft en de beslissing aan jou overlaat. Toch is het bij het kopen van een bed van essentieel belang dat beide partijen volledig achter de aankoop staan. Je wil immers niet dat de één heerlijk slaapt en de ander zijn of haar goede nachtrust ziet verdwijnen. Overleg daarom met je partner wat zijn of haar voorkeur is en ga vervolgens met dat wensenlijstje naar een beddenspecialist.

4.    Schaf nieuwe lakens aan

Bij de aanschaf van een nieuw bed horen natuurlijk ook nieuwe hoeslakens en dekbedovertrekken. Zo steek je jouw nieuwe bed gelijk in een geheel nieuw jasje, waardoor de sfeer in de slaapkamer nóg beter wordt. Daarnaast is het voor jou een fijn idee dat alles direct vernieuwd is, zodat je de komende jaren in elk geval vooruit kan.

5.    Houd de prijs in de gaten

Natuurlijk wil je graag over het beste bed in de winkel beschikken, maar hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Laat je daarom niet verleiden tot het doen van uitgaven die financieel niet haalbaar zijn. Stel vooraf een duidelijk budget op en houd je hier ook aan. Bekijk tevens in de winkel goed welke onderdelen inbegrepen zijn in de prijs en welke je er los bij moet kopen. Zo bevat een boxspring vaak meerdere onderdelen, waardoor er enkel een ‘vanaf prijs’ wordt gegeven. Vraag aan een adviseur welke onderdelen zijn inbegrepen, zodat je bij het afrekenen niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *