Tips

De voordelen van verhuurd bedrijfspand verkopen

De voordelen van verhuurd bedrijfspand verkopen

Wanneer u een verhuurd bedrijfspand verkoopt, kunt u profiteren van een aantal voordelen. Om te beginnen krijgt u waarschijnlijk een hogere verkoopprijs dan wanneer u de woning gewoon had verhuurd. En als de huurovereenkomst eenmaal is afgelopen, kunt u de ruimte verzilveren en doorgaan naar een andere mogelijkheid. Ten slotte kan leasing een geweldige manier zijn om uw eigen bedrijf op te bouwen. Denk er eens over na – door commercieel onroerend goed te verhuren, creëer je in wezen je eigen mini-imperium. Als het tijd is om een verhuurd commercieel onroerend goed te verkopen, zijn er een paar voordelen die daarmee gepaard gaan.

Makkelijker een nieuwe huurder vinden

Het pand is al verhuurd, dus het zal veel gemakkelijker zijn om een nieuwe huurder te vinden. Het huren van een pand dat al verhuurd is, vermindert de tijd die nodig is om een nieuwe bewoner te vinden, omdat u op de markt brengt aan mensen die al geïnteresseerd zijn in de ruimte. Bovendien, aangezien de ruimte bezet is, kunt u een idee krijgen van welk type huurder het beste is voor het onroerend goed door de huidige huurovereenkomst te bekijken. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om toekomstige prospects te targeten.

Geen Vacatureperiode

De woning is reeds verhuurd, er is dus geen sprake van leegstand. Dit betekent dat de verkoper inkomsten verkrijgt uit het verkopen van verhuurde bedrijfsruimten. De huurder kan een langetermijnhuurder zijn, of het pand kan recentelijk zijn verhuurd en genereert al inkomsten voor de eigenaar. Hoe dan ook, er is geen leegstandsperiode om je zorgen over te maken en de verkoper kan met vertrouwen verder gaan.

Minimale marketingkosten

Een gehuurd bedrijfspand is een prima manier om een nieuwe onderneming op te starten zonder veel geld uit te geven aan marketing- en advertentiekosten. In de meeste gevallen is het onroerend goed al verhuurd en hoeft de verkoper geen geld uit te geven om het te verkopen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het kopen van een woning die momenteel niet verhuurd is.

U hoeft geen nieuwe huurder te zoeken

Wanneer u klaar bent om een gehuurd commercieel onroerend goed te verkopen, is het belangrijk om het proces te begrijpen en te begrijpen wat u kunt verwachten. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat u niet hoeft te zoeken naar een nieuwe huurder – de koper van uw woning zal de huurovereenkomst op zich nemen. Dit is een groot voordeel voor verkopers, omdat het het gedoe en de onzekerheid van het vinden van een nieuwe huurder wegneemt.

Ten tweede, wees bereid om informatie te verstrekken over de huurovereenkomst, inclusief de looptijd, het huurbedrag en andere relevante details. De koper zal deze informatie willen bekijken, zodat hij een weloverwogen beslissing kan nemen over het al dan niet aanvaarden van de huurovereenkomst.

Bedenk tot slot dat de verkoop van verhuurd commercieel vastgoed iets anders is dan het verkopen van een traditioneel vastgoed.

Uit een slecht huurcontract komen

Als u vastzit in een slecht huurcontract, is het wellicht het beste om een gehuurd bedrijfspand te verkopen. U kunt een site als Leasebreak gebruiken om geïnteresseerde kopers te vinden die uw huurovereenkomst overnemen. Dit kan een geweldige oplossing zijn als u de huurovereenkomst niet kunt verbreken of als de kosten van het verbreken van de huurovereenkomst te hoog zijn. Het verkopen van gehuurde bedrijfsruimten kan ook een goede manier zijn om onder een slecht contract uit te komen en boetes of kosten te vermijden die verband houden met het verbreken van de huurovereenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *