Tips Vrouwen

Wat zijn e-liquids en wat is de wetgeving?

Wat zijn e-liquids

Roken is iets wat we nog steeds in het straatbeeld terugzien, maar wat wel flink aan het afnemen is in de afgelopen paar jaar. Veel mensen zijn zich inmiddels bewust van de schade die de stoffen in sigaretten kunnen aanbrengen aan je lichaam. Veel mensen verruilen de reguliere sigaret dan ook in voor e-sigaretten. Dit zijn sigaretten die werken op zogenaamde e-liquids. Wat e-liquids precies zijn en waarom ze misschien verboden gaan worden, dat lees je in deze blog. Lees snel verder!

Wat zijn e-liquids?

Om een e-sigaret te kunnen gebruiken moet hij eerst gevuld worden met e-liquid. Dit is een vloeistof waar een smaakje aan zit. Het bestaat uit een base, aroma en eventueel nicotine. Er hoeft dus niet per se nicotine in een e-sigaret te zitten. Dit is de reden waarom veel mensen het gebruiken om van hun nicotineverslaving af te komen. Je kunt het percentage aan nicotine namelijk afbouwen door telkens voor een vloeistof te kiezen met minder nicotine. Sommige mensen kiezen ook voor een nicotinevrije base, omdat ze niet zozeer verslaafd zijn aan nicotine maar meer aan de gewoonte. 

Verandert de wetgeving?

Er is een kans dat de verkoop van e-liquids met een smaakje verboden gaat worden. Volgens de huidige staatssecretaris van volksgezondheid (Paul Blokhuis) worden de e-liquids te aantrekkelijk gemaakt voor jongeren. Zo worden er namen gebruikt zoals Mango Chill en Strawberry Queen. Binnen horecagelegenheden is het gebruikelijk dat vapen niet wordt toegestaan, hoewel men er minder negatief tegenover staat dan sigarettenrook.

E-liquids kopen

Ben jij een e-smoker en wil je nieuwe e-liquids kopen? Een partij die veel verstand heeft van e-liquids, is E-liquidmania. Zij bieden 4000 smaken aan en kunnen u meer vertellen over het veilig gebruiken van deze vloeistoffen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *