Tips

De hoogtepunten van een vakantie in het Zwarte Woud

Eén van de sinds jaar en dag meest populaire vakantiebestemmingen in Duitsland is ongetwijfeld het Zwarte Woud. Dat deze omgeving zo populair is, is het gevolg van tal van verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk de prachtige natuur die zich hier ontvouwt. Deze natuurpracht leent zich uitstekend voor het ondernemen van onvergetelijke wandelingen. Dat is echter niet alles. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat er hier ook tal van gezellige dorpjes en stadjes zijn terug te vinden die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken. Tel daar ook nog eens de vele prachtige bezienswaardigheden bij op en het mag duidelijk zijn dat je, je tijdens een bezoek aan deze regio allerminst zal vervelen. Wij hebben alvast enkele hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Burg Hohenzollern, één van de top bezienswaardigheden in de Zwarte Woud streek

Voor menig aantal mensen welke afreizen naar het Zwarte Woud geldt dat ze uiteraard helemaal niet van plan zijn om gewoon in hun hotel te blijven zitten. Dat zou ook best zonde zijn, want deze regio heeft haar bezoekers ongelooflijk veel te bieden. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in deze omgeving is ongetwijfeld ‘Burg Hohenzollern’. Dit prachtige bouwwerk bevindt zich in de directe omgeving van het plaatsje Hechingen op een 850 meter hoge berg. Voor dit kasteel geldt dat ze reeds sinds de elfde eeuw boven de omgeving uittorent. Voor het grootste deel van het kasteel dat tegenwoordig kan worden beschouwd geldt evenwel dat ze dateert uit de veertiende eeuw. Toen moest het statige gebouw grotendeels heropgebouwd worden nadat ze reeds verschillende keren was verwoest. In principe mag een bezoek aan deze burg niet op je verlanglijstje ontbreken. Let wel, een bezoek is vrij prijzig. Op moment van schrijven kost een ticket 22 euro per persoon.

Freiburg im Breisgau, een bezoek aan de bekende universiteitsstad

Een bezoek brengen aan het Zwarte Woud is eigenlijk nooit compleet zonder ook even de universiteitsstad Freiburg im Breisgau te ontdekken. Voor deze stad geldt dat ze de grootste is van de regio. Bovendien vormt ze ook het historisch centrum. In het bijzonder het oude stadsgedeelte is de moeite meer dan waard om te bezoeken.

Tijdens een wandeling doorheen de stad valt het meteen op dat er heel wat gootjes zijn terug te vinden. In het verleden werden deze gebruikt om de inwoners van de stad van water te voorzien. Tegenwoordig fungeren ze als kleine beekjes die het straatbeeld sieren. Enkele bezienswaardigheden die je kan ontdekken tijdens een bezoek aan het centrum van de stad zijn de volgende:

  • De Munster van Freiburg;
  • Het stadhuis en de oude stadspoorten;
  • Het Augustinermuseum voor kunstliefhebbers;

Een bezoek brengen aan deze plaats is niet alleen maar interessant omwille van de stad en haar bezienswaardigheden op zich. Ook de omgeving heeft immers heel wat moois te bieden.

Maak kennis met het Schauinsland

In één van de vele bossen van het Zwarte Woud, namelijk deze rondom Freiburg is het mogelijk om heerlijk te mountainbiken. Bovendien is het mogelijk om hier te wandelen naar de top van de zogenaamde Schlossberg. Ben jij niet meteen iemand die houdt van wandelen, maar zou je wel graag van het mooie uitzicht willen kunnen genieten? In dat geval kan het, het overwegen waard zijn om de Schlossbergbahn kabelbaan te nemen naar boven. In ieder geval mag het duidelijk zijn, het Zwarte Woud heeft werkelijk voor iedereen heel wat moois in petto, ga dus snel naar 27vakantiedagen.nl en ontdek meer over de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *