Tips Vrouwen

De ideale sport BH voor hardlopers

De ideale sport BH voor hardlopers

Je hebt je hele sport outfit samengesteld en bent klaar voor je eerste hardlooptrainingen. Een broekje, shirt, hardloopshoenen en bijhorende zweetbandjes. ready to go! Of toch nog niet helemaal? Als vrouw is er natuurlijk een essentieel onderdeel dat niet op de lijst mag ontbreken: de sport BH!

Het belang van een sport BH?

Wanneer je een normale BH draagt is deze tijdens het sporten niet bestand tegen overtollig zweet. Hij ademt niet of onvoldoende en rekt niet mee. Wanneer je als vrouw aan het lopen gaat, krijgen je borsten heel wat impact te verduren. Je borsten bewegen bij iedere stap immers continue heen en weer. Vooral de neerwaartse bewegingen belasten je borsten behoorlijk. Wanneer je geen sport BH draagt tijdens het hardlopen, kan dit op lange termijn resulteren in borsten die een heel stuk van hun stevigheid en vorm verliezen. En, hangborsten is iets wat iedere vrouw natuurlijk absoluut wil vermijden. Ook je nek kan na verloop van tijd behoorlijk overbelast raken. Je loopt hierdoor dan ook het risico op onnodige blessures. Maar het belangrijkste aspect? Een sport BH voelt zeer aangenaam. Hij zorgt er immers voor dat je borsten netjes blijven zitten daar waar ze horen te zitten.

Welke sport Bh is geschikt?

Of je nu grote of kleine borsten hebt, een sport BH die voldoende ondersteuning biedt is essentieel. Je hebt in dit geval beter een BH die te veel ondersteuning biedt dan te weinig. Voor het passen van een sport BH raden we je aan om zeker rekening te houden met enkele concrete tips die we hieronder graag voor je op een rijtje zetten.

De aansluiting

Hou in je achterhoofd dat een sport BH heel wat strakker hoort te zitten dan een gewone BH. Hoewel de meeste sport BH’s niet van haakjes voorzien zijn, is het handig om weten dat je bij het passen van een sport BH met haakjes de grootste stand neemt. Rekt je BH na verloop van tijd uit, dan kan je deze alsnog verkleinen.

Beweeg


Je koopt je sport BH voor het hardlopen, dus test dit gerust naar hartenlust uit. Spring of ren ter plaatse om na te gaan of de BH goed op zijn plaats blijft zitten. Verschuift je BH niet, dan heb je de ideale maat.

Armen in de lucht


Tijdens het passen doe je er goed aan je armen even boven je hoofd te steken. Kruipt de BH in dat geval mee omhoog, dan probeer je best ook even een kleiner maatje uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *