Tips Wonen

Comfortabel wonen doe je zo!

Comfortabel wonen doe je zo!

Zeg eens eerlijk, we willen allemaal wel wat extra comfort in huis. Zo willen we graag een warm huis, maar het mag niet te benauwd zijn, we willen een smart-systeem, omdat we liever niet opstaan om de lichten aan te doen. Het is jammer dat we nog ons eigen eten moeten klaarmaken, alhoewel we natuurlijk ook gewoon eten kunnen bestellen. Ach ja, het is ook wel logisch dat we behoefte hebben aan de wat luxere dingen in het leven, want wie wil er nou geen extra comfort in huis? De één wilt dat het hele huis beschikt over een smart-systeem, terwijl de ander slechts een relaxfauteuil nodig heeft. Iedereen heeft weer andere luxe behoeftes. In dit artikel ga ik verder in op hoe je nou echt comfortabel kunt wonen.

Een sta-op stoel

Voor de één is het een overbodige luxe, maar voor de ander is het wel degelijk een noodzakelijke uitkomst. Het is voor niemand nieuw als ik je vertel dat het ouder worden gepaard gaat met onstabiliteit of andere fysieke klachten. Bij het ouder worden of als er sprake is van een beperking is een sta-op stoel een perfecte uitkomst. Ook als je simpelweg op zoek bent naar wat extra comfort biedt deze stoel alles dat je nodig hebt, Een sta-op stoel is een buitengewone comfortabele stoel die hulp biedt bij het opstaan door middel van een elektromotor. Je kent ze wel, die bedden die elektrisch omhoog- en omlaag gaan, zodat je rechtop kunt zitten in bed of juist goed kan liggen, hetzelfde geldt voor zo’n sta-op stoel. Je kunt namelijk met slechts één druk op de knop de houding van de stoel laten veranderen. De stoel kan iets omhoog gaan en naar voren kantelen. Het voordeel: je kunt veel makkelijker opstaan. Daarnaast heeft de kantelfunctie van deze stoel nog een ander bijkomend voordeel, namelijk: het helpt je zitten als je last hebt van een verminderde rompbalans.

Zorg voor goede ventilatie

Schrik je ervan als ik je vertel dat 4 op de 10 woningen niet voldoende geventileerd worden? Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek. Onvoldoende ventilatie heeft echt schadelijke gevolgen voor ieders gezondheid. Als je last hebt van gezondheidsproblemen, betekent dit natuurlijk ook niks goed voor de wooncomfort. Om deze reden is het erg belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie. Je kunt goed ventileren door de ramen iets vaker open te zetten. Ook helpt het om de deuren open te zetten. Het nadeel hiervan is dat het wel kan gaan tochten. Daarom doe je er goed aan om ook eens te kijken naar een ventilatierooster. Op die manier verhoog jij je eigen wooncomfort en de mensen die bij je op visite komen, zullen er ook erg blij mee zijn.

Verricht onderhoud aan je woning

Vaak wordt er begonnen aan allerlei verschillende klussen, die uiteindelijk niet worden afgemaakt. Je wilt dan maar al te graag weer beginnen aan een nieuw project, omdat je weer een nieuw idee hebt. Toch is het aan te raden om eerst de klus af te maken waar je al aan bent begonnen, voordat je doorgaat met een andere nieuwe klus. Zo zorg je voor extra wooncomfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *