Tips

Hoe je huid goed reinigen?

huidverzorging

Je huid goed reinigen is natuurlijk heel belangrijk om je huid schoon en mooi te houden. Veel dingen beschadigen je huid zoals vervuiling, make-up en het weer. Daarom is het ook heel belangrijk om je huid goed te blijven reinigen. Het reinigen van je huid is een van de belangrijkste stap in je skin care routine. Een goede skin care routine zal ervoor zorgen dat verzorgingsproducten beter voor je huid werken en op de juiste manier worden opgenomen door de huid. Wij gaan voor je beste huidverbetering daarom geven wij jou je beste tips hoe je je huid goed kan reinigen. 

Stap 1

Verwijder elke avond je make-up van je gezicht. Niet wrijven en schrobben maar voorzichtig met een milde remover je make-up verwijderen zal ervoor zorgen dat huidverbetering op zal treden. Gebruik het liefst diervriendelijke producten. Daarna spoel je je gezicht af met lauw water. Na dat je je make-up er af hebt gehaald kan je pas je gezicht gaan reinigen. Door make-up kan je huid door de dag heen minder goed ademen en dat is natuurlijk niet goed voor je huid. 

Stap 2

Was je gezicht elke ochtend en avond met ‘gezichtszeep’ waar geen parfum in zit. In de avond haal je hierdoor al het vuil van de dag van je gezicht en kan je goed beginnen met je skin care routine. In de ochtend is het ook belangrijk om je gezicht goed schoon te maken en al het vuil wat je die nacht op je gezicht hebt gekregen en af te spoelen. Door het wassen van je gezicht kan je huid je gezichtsverzorging beter op nemen in de huid en geeft het beste effect. 

Stap 3

Drink veel water. Water is heel goed voor je huid. Je huid bestaat 70% uit water. Door water wordt je huid elastisch en stralend. Door veel water te drinken hou je je huid zacht en glad. Veel water drinken kan ook een droge huid voorkomen. Water helpt alleen niet zo 123 bij puistjes helaas maar het zorgt er wel voor dat je huid afvalstoffen en toxines makkelijker kan weg voeren. Dit is wat puistjes veroorzaken. 

Stap 4

Wat is nou belangrijk na het reinigen van je huid? Je skin care routine! Hier heb je verschillende crèmes voor om je huid zacht en stralend te maken. Een serum bijvoorbeeld. Een serum werkt specifiek in op de behoeftes van jouw huid. En is gewoon een extraatje voor je huid om het mooi en stralend te maken. Een toner is ook heel belangrijk. Dit zorgt er voor dat je poriën gesloten worden en houd je huid lekker fris. Een oog crème is ook een hele belangrijke in je skin care routine. Dit verminderd wallen en rimpels rond om je ogen en geeft en frisse blik. Veel mensen denken dat zonnebrand alleen voor in de zomer is maar dat is niet waar. Eigenlijk is het heel belangrijk dat je elke dag zonnebrand op je gezicht smeer. Je gezicht wordt elke dag, de hele dag bloot gesteld aan van alles. Daarom helpt zonnebrand ook wanneer het gewoon 10 graden is bijvoorbeeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *