Tips Vrouwen

Breien: de perfecte nieuwe hobby voor jou!

Breien

In de intelligente lockdown hebben we allemaal nieuwe hobby’s gekregen. We zijn massaal gaan hardlopen, pilates aan het uitoefenen, koken, lezen en.. handwerken! Borduren bijvoorbeeld, maar ook haken en breien. Vooral de laatste variant is in de afgelopen maanden een stuk populairder geworden. Begrijpelijk ook, want met handwerken kun je de tofste creaties maken! Tijd om daar eens in te duiken. 

Wat heb je nodig om te beginnen

Geen twee linkerhanden, een portie creativiteit, een kopje thee, een set breinaalden, garen en (als je wil) ook nog een breipatroon. Oke, de thee en de linkerhanden zijn misschien overbodig in dit verhaal. Maar zoals je ziet, heb je in principe niet veel nodig om te beginnen met breien. Het is ook een relatief goedkope hobby, vergeleken met shoppen. Toch, dames?

Zelf kleding breien

Als we het nu toch over shoppen hebben: wist je dat je zelf kleding kunt breien? Lekkere, warme vesten. Of sokken, sjaals en een lekker dekentje voor op de bank (voor als je nieuwe vest nog niet warm genoeg is). Met handwerken kun je echt alle kanten op. Je hebt ook toffe breiboeken waarin je kunt zien hoe je specifieke items kunt namaken. Daarbij kun je ook nog zelf de kleur kiezen. Een wit vest, marineblauw met geel, rood met wit of een andere combinatie waar je vrolijk van wordt: alles kan. En dat maakt het ook zo leuk. 

Een uniek cadeau voor jezelf of voor anderen

Mensen die fanatiek aan het handwerken zijn geslagen, doen dat al lang niet meer alleen voor zichzelf. Ze doen dat ook voor anderen. Een kleintje geboren? Dan wordt er een geboortetegel geborduurd. En wordt het winter? Dan maak je met Sokkenwol de fijnste, meest warme sokken. En vergeet de zelfgemaakte sjaals ook niet. En om het thuis extra gezellig te maken, kun je houders voor hangplanten maken of kussens breien en haken. 

Je raad het al: dit is ook een perfect cadeau voor een housewarming! Natuurlijk is het altijd even handig om de stijl van degene onder de loep te nemen. Heeft hij of zij een hele strakke stijl? Dan is een grof gebreid plaid misschien niet de beste keuze. Alhoewel ze een gegeven paard niet in de bek moeten kijken, wil je het risico niet wagen dat ze het niet mooi vinden. Gelukkig is het gebaar in deze gevallen vaak belangrijker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *