Tips

Bestrijden naaktslakken, hoe pak je dat aan?

Slak

Wanneer je lekker in je eigen tuin tot rust wil komen, is het natuurlijk erg vervelend als dit door beestjes wordt verstoord. Nu kun je dan denken aan beestjes die geluid maken, maar dit is lang niet het enige wat jouw rust kan verstoren. Zo kan het ook heel vervelend zijn als je te maken krijgt met een plaag naaktslakken. Dit soort slakken eten in veel gevallen van al je planten en hierdoor kan je tuin er een stuk minder mooi bij komen te liggen. Ook als je zelf een aantal gewassen verbouwt, kan een plaag van naaktslakken heel erg vervelend zijn. bestrijden naaktslakken is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dit effectief?

Kies voor inheemse planten

Een van de manieren waarop je ervoor zou kunnen zorgen dat je minder last hebt van naaktslakken, is door te kiezen voor bepaalde planten. Sommige planten worden namelijk een stuk meer gegeten door naaktslakken dan andere planten. Als je de keuze hebt, kan het daarom slim zijn om te kiezen voor inheemse planten. Deze planten worden in de regel niet door naaktslakken gegeten en zijn dus ideaal als je geen last van slakken wil hebben. bestrijden naaktslakken wordt op die manier ook overbodig, omdat je domweg geen last van slakken zult gaan krijgen.

Bestrijden naaktslakken met natuurlijke vijanden

Als het niet zo gemakkelijk te doen is om al je planten in je tuin te vervangen door inheemse planten, is er nog altijd genoeg te doen. bestrijden naaktslakken kan namelijk op veel verschillende manieren gedaan worden. Zo zou je kunnen overwegen om natuurlijke vijanden van naaktslakken naar je tuin te lokken. Enkele natuurlijke vijanden van slakken zijn bijvoorbeeld egels, padden en vogels. Dit soort beesten kun je vaak relatief gemakkelijk en goedkoop lokken. Hierdoor kun je bestrijden naaktslakken, zonder dat je hier verder veel moeite of geld in hoeft te steken.

Zet je planten slim neer

Verder kun je nadenken over de plek waar je je planten neerzet. Misschien is het gewoon zo dat je je planten een beetje neerzet waar plek is, maar je kunt je planten vaak wat slimmer een plekje geven. Naaktslakken houden namelijk van vochtige plekken, dus als je ervoor zorgt dat jouw planten niet in de buurt van zeer vochtige plekken staan, dan kan dat al een hele hoop schelen. Ook is het slim om in de ochtend te sproeien in plaats van in de avond. bestrijden naaktslakken kun je dus ook op zo’n manier doen.

Bestrijden naaktslakken met aaltjes

Er zijn ook een aantal manieren waarmee je naaktslakken echt kunt aanpakken als de voorgaande tactieken niet blijken te werken. Zo zou je eens kunnen kijken naar aaltjes. Met aaltjes kun je slakken namelijk dood maken, zonder dat dit een slechte invloed heeft op de natuur. Het zijn namelijk microscopisch kleine wormpjes die alleen de plaag zelf aanpakken. Dit kan dus ook een idee zijn als je echt last hebt van allemaal naaktslakken in jouw tuin. bestrijden naaktslakken kan dus op veel verschillende manieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *