Tips

Babybadje kopen: welke soorten zijn er?

babybadje kopen

Ben je aan het zoeken naar een geschikt babybadje voor je kleintje? Dan heb je de keuze uit vele verschillende soorten badjes. Dit maakt het kiezen van een babybadje eigenlijk best nog wel lastig. Lees daarom in dit artikel meer over de verschillende soorten babybadjes.

Verschillende soorten babybadjes

Als je aan het shoppen bent voor een babybadje, dan heb je vast al gemerkt dat er vele verschillende soorten zijn. De keuze is dan ook enorm. Met de informatie hieronder hopen we jouw keuze makkelijker te maken.

Plastic babybadje

Een plastic babybadjes is eigenlijk de standaard keuze. Als je denkt aan een babybadje kopen, dan heb je waarschijnlijk een plastic badje in gedachte. Dit babybadje kan je gemakkelijk in je gootsteen of in de badkamer plaatsen. Zo’n standaard plastic babybadje is de ideale aankoop als je op zoek bent naar een badje zonder allerlei toeters en bellen. Dit soort badjes hebben vaak een aflopende rand, zodat je baby ondersteund wordt.

Meegroei babybadje

Bij het kopen van je baby uitzetlijst dan is het kiezen voor meegroei spullen altijd een verstandige keuze. Zo gaat je aankoop langere tijd mee. Ook bij babybadjes zijn er modellen die aanpasbaar zijn, waardoor ze geschikt zijn voor zowel pasgeboren baby’s, baby’s en peuters. Een meegroei babybadje is een verstandig keuze als je het badje langer wilt gebruiken. 

Babybadje met netje

Als je een pasgeboren baby in bad doet is het belangrijk om zijn/haar lichaam goed te ondersteunen. Vaak kan de baby dit zelf nog niet. Als ouder heb je maar twee handen, waardoor het wassen en ondersteunen best lastig kan zijn. Een babybadje met netje zorgt ervoor dat je baby voldoende ondersteunt wordt, waardoor je zelf een hand extra vrij hebt om je baby te wassen. Dit netje in het babybad is een soort van hangmat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *