Tips

5 tips voor het vieren van sinterklaas met je gezin

sinterklaas vieren

Sinterklaasavond doet velen denken aan de zak vol cadeautjes, leuke gedichten, pepernoten en andere lekkere hapjes. Heb je inspiratie nodig om te zorgen voor een onvergetelijke sinterklaasavond met je gezin? Hierbij 5 tips om op een leuke manier sinterklaas te vieren!

Tip 1. Lekkere hapjes

Bij sinterklaasavond horen natuurlijk pepernoten en ander strooigoed, maar vaak zijn er ook andere lekkere hapjes die traditioneel met sinterklaas worden gegeten. Denk bijvoorbeeld aan speculaas en taaitaai. Het is natuurlijk een leuk idee om dit samen met je kinderen te maken. Niks is zo lekker als zelfgemaakte pepernoten, taaitaai of speculaas. 

Tip 2. Sinterklaas spelletjes

Sinterklaas vieren is natuurlijk een en al gezelligheid. Van ganzenbord tot bingo. Er zijn genoeg spelletjes die erg leuk zijn om te doen tijdens sinterklaasavond. Ook het dobbelspel is erg populair. Door te dobbelen wordt bepaald wie er een kadootje van de stapel mag pakken of een opdracht mag doen. Op internet zijn verschillende leuke dobbelspellen voor sinterklaas te vinden.

Tip 3. Pietenpakjes voor de kids

Zijn de kinderen nog klein? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om ze als piet te verkleden. Een pietenpak kopen is natuurlijk fantastisch voor je kind. De hele dag kan hij of zij zich verheugen op sinterklaasavond. Op Fopenfeestwinkel.nl vind je leuke feestkleding voor het sinterklaasfeest.

Tip 4. Nodig sinterklaas uit

Op sinterklaasavond is het natuurlijk ontzettend leuk om sinterklaas en pieten op bezoek te krijgen. Je kan daarom sinterklaas en pieten uitnodigen om bij jou thuis te komen. Hartstikke leuk om samen te spelen en te horen wat sinterklaas te vertellen heeft.

Tip 5. Sinterklaasliedjes

Om in de stemming te komen is het natuurlijk hartstikke leuk om met z’n allen sinterklaasliedjes te zingen. Op Spotify en Youtube vind je genoeg sinterklaas liedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *