Tips

9 beste bijbaantjes voor Studenten

student

Je hebt veel op je bordje als student maar tegelijkertijd wil je ook geld verdienen. Het kan moeilijk zijn om tijd te vinden om er een bijbaantje tussen te proppen. Het slechte nieuws: je hebt nog steeds geld nodig. Het goede nieuws: we hebben geweldige ideeën voor hoe je wat extra geld kunt verdienen met een bijbaantje.

1.  Honden uitlaten

Kattenmensen hoeven zich niet aan te melden. Hondenliefhebbers kunnen betaald krijgen om andermans pups uit te laten, met sites als Rover en Care.com. Maar als je een liefhebber bent van allerlei soorten huisdieren, probeer dan eens te pet-sitten via deze sites.

2. Begin een blog of vlog

Gebruik je persoonlijkheid om het grote geld te verdienen. Begin een blog, podcast of YouTube kanaal en begin met het maken van inhoud. Er zijn heel wat verschillende manieren om aan de weg te timmeren – kijk eens naar deze startideeën.

3. Test nieuwe apps en websites

We gokken dat je het wel ziet zitten om websites en apps te bekritiseren (zoals je misschien een paar opmerkingen maakte over die Snapchat update). Waarom zou je je niet laten betalen om sites op bruikbaarheid te testen? Het is een serieus leuke klus die je volgens je eigen schema kunt doen. Bekijk deze lijst van sites die je betalen om hun functionaliteit te beoordelen.

4. Virtuele assistent

Omdat robo-assistenten nog niet echt zijn, betalen mensen je om hun virtuele assistent te zijn. Deze baan is flexibel en perfect voor de super stipte, servicegerichte en georganiseerde student die iemand kan helpen zijn zaken te stroomlijnen. Kijk eens naar dit artikel over aan de slag gaan als VA.

5. Help mensen met hun takenlijst

Laat je betalen om de dingen te doen die andere mensen niet willen doen. Probeer een dienst als TaskRabbit, een site waar je een breed scala aan diensten te huur kunt aanbieden. Klussen omvatten dingen van tuinonderhoud en meubels in elkaar zetten tot koken en voor mensen in de rij wachten (echt waar).  

6. Verkoop je kleren

Maak van je nieuwe motto “verminderen, hergebruiken, verkopen”. Ook als je nog geen kleren hebt om te verkopen kun je altijd beginnen met kringloop en doorverkoop. Hier is een mooie lijst van de beste plaatsen om kleding online door te verkopen.

7. Word online bijlesleraar

Als je je niet kunt binden aan de uren van bijles in levende lijve, probeer dan een virtuele rol. Je kunt je eigen uren bepalen en goed geld verdienen met bijles geven aan mensen over de hele wereld. Hier zijn een paar bedrijven die online tutoren inhuren.

8. Neem enquêtes af

Hier komt eigenwijs zijn goed van pas. Geef je mening over een ton aan onderwerpen door enquêtes in te vullen, en krijg er voor betaald.

9. Freelance werk

Je hebt vaardigheden, mijn vriend. Gebruik ze om extra geld te verdienen. Probeer een site zoals upwork als je vaardigheden hebt op het gebied van schrijven, redigeren, webontwikkeling, grafische vormgeving of een aantal andere gebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *