Tips Wonen

Zo maak je een knusse eethoek

Zo maak je een knusse eethoek

Of je nu een grote woning hebt of niet, het is altijd mogelijk om een knusse eethoek te creëren. Het bereiden van eten neemt namelijk tijd in beslag, het zal zonde zijn als je het eten binnen 10 minuten alweer op hebt. Door een knusse eethoek te hebben, zal je langer aan tafel zitten en deze plek veel gaan gebruiken. Zo zijn eethoeken ook bestemd voor gezellige avonden met vrienden en familie, onder het genot van een lekkere wijn en een leuk spel.

Een eethoek is dus als het ware net zo belangrijk als je woonkamer. 

Kies meubels

Kies meubels uit die je mooi vindt en ga vanuit daar verder werken. Wanneer je een design eettafel hebt gezien die je erg mooi vind, kan je deze nog steeds gebruiken ook al wil je een knusse eethoek. Een design eettafel hoeft namelijk niet perse modern te zijn. Daarbij draait het om veel meer dan alleen de eettafel. Zo moet je namelijk ook mooie en comfortabele stoelen erbij kiezen. Het beste is om deze stoelen van te voren uit te proberen. Zo weet je namelijk zeker dat ze lekker zitten en krijg je achteraf geen spijt. 

Maak gebruik van verschillende materialen

Je kan een knusse eethoek creëren door verschillende materialen te gebruiken. Zo kan jouw tafel van hout zijn maar je stoelen van ijzer. Door natuurlijke materialen met elkaar te combineren zal je zien dat dit al een stuk knusser wordt.

Zo zijn er ook eettafels die beiden hebben. De poten zijn dan bijvoorbeeld van ijzer of beton, en de plaat er bovenop is dan van hout, marmer of zelfs glas. Dit zijn materialen waarvan je misschien niet snel denkt dat dit knus kan worden, maar niks is minder waar. Probeer het anders eens uit en zie het met je eigen ogen.

Voeg warme elementen toe

Over stoelen, op de vloer, langs een bank, je kunt echt niet te veel warme elementen als nep bont, pluche deken en kussens of schapenvacht  hebben als je een kamer zacht en knus wilt maken. Zoek een perfecte lengte tapijt voor jouw eethoek en kies deze in een zacht element. Het kleed hoeft niet perse onder de tafel te liggen. Je kan het ook naast de tafel leggen. 

Kies bijpassende kussens voor op de stoelen en een mooi tafelkleed. Warme elementen maken de ruimte ook gelijk warmer stralen, dus dit verschil merk je meteen.

Het juiste licht

Kies een mooie design hanglamp uit voor boven de tafel. De juiste verlichting maakt namelijk ook een groot verschil in knusheid. Wanneer je een lamp kiest die te fel is, zal dit je eetkamer weinig goeds doen. Kies daarom een lamp uit die bij de rest van de meubels past en eventueel aanpasbaar is in de sterke van het licht die er vanaf komt. Voornamelijk donkere hanglampen kunnen de sfeer in een kamer erg aanpassen. Wanneer je deze lampen aanzet lijkt het net alsof er een open haard aan is. Dit maak de eethoek natuurlijk knus.

Kies daarbij ook voor een leuke tafellamp of staande lamp. Na het eten kan je deze lamp aanzetten voor het na tafelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *